top of page

Mot historiske NM medaljer for "unge" Spirit FIK (Stavanger Friidrettsklubb) - flere nyheter....


Kristin Vabø utnevnt til lagkaptein når Spirit møter Gular og Skjalg på 4x800m kl 1305 søndag


NM terreng stafett (6x1km) etter en idé fra Stord og presentert friidrettstinget av Haugesund IL sørget for at fadesen kretslag stafetter på 2.dag av terreng NM 2015 umiddelbart ble den knallsuksess mange lag forventet med hele 28 påmeldte lag.


Blant 21 startende tok Spirit sin aller første mesterskapsmedalje i NM for lag på seniornivå. Ranket på 7.plass på forhånd overrasket Håvard Øglænd og Ørjan Grønnevig med å nekte å bli hektet av landets beste terrengløpere og endte med bronsemedalje


Verken Ørjan eller Zerei - lagets flaggskip på og utenfor bane - skal ikke delta i helgens NM i Stavanger. Imidlertid er vi ualminnelig stolt av å faktisk stille lag på 4x800m kvinner senior. På laget løper Kristin Vabø, Karen Oftedal Helland, Silje Torsvik og Mathea Melberg.


Dersom lagets fire løpere unngår å tråkke på streken, unngår å miste pinnen så vil våre jenter sørge for en historisk første NM lagmedalje innen banestafetter. Fordi kun tre lag er påmeldt


Kl 1440 lørdag vil lagkaptein Kristin også være på plass når NM 4x800 mix starter. Innmarsj er 15 minutter før start fra nordre sving. Utenom Kristin løper Silje Torsvik, Hans Petter Aakre og Alf Ante I. Tornensis. Ingen av Spirits deltakere har tidligere tatt NM medalje på senior nivå så også her handler det om å få pinnen rundt og unngå å bli disket dvs man må lese seg litt opp på NM reglement (Friidrett.no)


Teknisk arrangør IL Skjalg melder at det er åpnet for 200 tilskuere inkl deltakere men adgang til stadion vil etter smittevern forskriftene være basert på forhåndssøknad til arrangør


INFORMASJON TIL NM DELTAKERE - STAVANGER STADION 22-23.MAISPENNENDE FRIIDRETTSHELG - DIAMOND LEAGUE STEVNE I GATESHEAD


Friidrett.no har laget forhåndsinfo rundt helgens friidrettFOTO: Bjørn Johannessen, Kondis


4.juni på Bislett vil Zerei Kbrom Mezngi gjøre sin sesongdebut da han i et stevne som sendes direkte på NRK kl 2130-2300 vil forsøke OL kvalifiseringskravet på 10.000m 27.28.00. Dette er et meget tøft krav, kun 1 norsk løper har løpt fortere gjennom alle tider.


Dette fant sted på Kristiansand stadion en sen lørdag kveld i august 2019. Fartsholder Henrik Ingebrigtsen løp i tet de første 8000m, Sondre Nordstad Moen overtok og presset seg inn til å slette Are Nakkims norske rekord satt under Exxon Mobile Bislett Games på 80 tallet


Zerei som under løping på snø/isføre flere uker i januar/februar pådro seg en alvorlig skade har vært gjennom en 11 ukers rehab periode med løping i vann etc. Zerei er nå nylig tilbake i normal trening.


Mer nedenfor om stevnet på BislettBislett Night of Highlights arrangeres 4. juni

Fredag 4. juni er det klart for et nytt stevnekonsept i hovedstaden. I samarbeid med BislettAlliansen, som teknisk arrangør, og vår hovedsponsor EL-PROFFEN lanserer Norges Friidrettsforbund Bislett Night of Highlights – et nytt og innovativt kveldsstevne der lysharen på Bislett virkelig vil komme til sin rett.


Da årets Bislett Games ble flyttet til 1. juli mistet en rekke norske utøvere muligheten til å benytte dette stevnet som OL-kvalifisering, ettersom kvalifiseringsfristen til lekene i Tokyo går ut 29. juni. - Derfor kommer dette stevnet som et flott supplement, sier sportssjef i NFIF Erlend Slokvik.

Stevnet sendes direkte på NRK1 fra 21:30-23:00.


Foreløpig øvelsesprogram – vi vil oppdatere med eventuelle endringer: Menn: 200 meter, 400 meter, 800 meter, 1500 meter, 5000 meter, 10000 meter, stav og lengde.

Kvinner: 200 meter, 800 meter, 1500 meter, 3000 meter, 100 meter hekk og 400 meter hekk og lengde.

Spørsmål om deltakelse rettes til sportssjef Erlend Slokvik på mail erlend.slokvik@friidrett.noDet er bare å begynne å glede seg. Det er knyttet enorm spenning til at bl.a. Narve Gilje Nordås gjør sin sesongdebut utendørs da han løper 5000m. Zerei K. Mezngi årsdebuterer i kveldens siste løpsøvelse 10.000m med start kl 22.00SOLASTRANDEN HALVMARATON - HVA SKJER?ØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØ


SISTE - fra Regjeringens pressekonferanse rundt Nasjonale regler - Offentlige arrangement


ØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØ


Utendørs tillates inntil 600 personer delta i offentlige arrangement fra 27.mai fordelt i inntil 3 kohorter. Dette innebærer bl.a. at forutsatt smittenivå holder seg som i dag, vil Solastranden halvmaraton og 10km bli gjennomført som planlagt lørdag 19.juni, med samme antall som vi så langt har åpnet for.


I likhet med i 2020 vil dermed Solastranden halvmaraton bli første større massemønstring på våre kanter av landet


Situasjonen mhp muligheter for deltakelse er at det enda er mulig å etteranmelde seg til 10km men at løpet er utsolgt på halvmaraton. Hva som da er mulighet er å eventuelt kunne overta startnummer fra påmeldte løpere - halvmaraton - som eventuelt gir beskjed man ikke har mulighet å delta
227 visninger

Komentáře


bottom of page