NM 2.dag: Jakob markerte 20 års dagen med sterk søknad til Kongepokalen

Oppdatert: 20. sep. 2020

Om Jakobs 3.33.93 sololøp ikke holder til Kongepokal vil mellomdistanse aldri få tildelt en av norsk idretts gjeveste utmerkelser

Med all respekt for også Karsten Warholms "best i verden" nivå vil øvelser med lav deltaker oppslutning som oftest gis høyest poengscore når prestasjoner skal veies mot hverandre

7 av 1500m finalens øvrige 11 bak Jakob Ingebrigtsen løp for en Bergen / Hordaland klubb. I kvinnenes 1500m finale har løpere fra Rogaland i en årrekke utgjort en stor andel.

Haugesunds Mats Hauge som nå løper for Gular med 5-dbl NM gullvinner mellomdistanse Morten Velde som trener kronet en strålende 2020 sesong med sølv i en av friidrettens store klassiker øvelser

Når man i lengre distanseløp ser hvilke enorme differanser som oppstår mellom en normal situasjon med "innkjøpte" fartsholdere og tider som oppnås i mesterskap hvor det løpes avventende frem til sisterunden nærmer seg, er de enestående sololøp for tomme tribuner til både Hedda Hynne og Jakob Ingebrigtsen meget meget imponerende

Forsøk 800 ble flyttet til etter 1500m finalen. For Spirit debutant Mathea Melberg fra Solbakk i Strand kommune ble dette et NM med 3 konkurranser ila. vel 24 timer.

Mens hele feltet på 1500m kvinner havnet 15-30 sek bak sitt standard nivå i lørdagens finale endte Mathea på 11.plass vel 5 sek bak årets nest beste 1500m løp.

Rogaland representert med 5 av 12 i årets NM finale på 1500 og endte som nr 6,8,9,10 og 11