NM sølv 1500 Christina Toogood, Hanne Irgens & Sandnes sprintere imponerte

Oppdatert: 7. feb. 2022

Alltid til NM finale, utallige ganger som fartsholdere, utallige 4. og 5.plasser. Innhøsting NM medaljer har startet. Christina Maria Toogood fra Sandnes IL fikk et lite gjennombrudd i fjor - idag kom endelig den fortjente belønning. Etter 2 innendørs og 1 utendørs bronse i NM, ble det idag NM sølv på 1500m med 4.28.07 - etter enda et løp som fartsholder.

NM INNENDØRS 1.DAG - RESULTATER:

Mens mellomdistanse jenter fra Rogaland alltid kvalifiserer seg for 1500m finalen i hoved NM er forholdet for menn mer et spørsmål om å alltid kvalifiserte seg for EM, VM og OL finaler.

Vårt bilde fra innendørs NM 2019 i Haugesund viser en annen Rogalending på sin egentlige hjemmebane, ex HIL løper Mads Hauge (i midten). Også Mads ble historisk under 1.dag av innendørs NM i Ulsteinvik da han tok NM gull på 1500m. Etter en helt på kanten manøver fra en av hans sterkeste konkurrenter i et trangt startfelt, viste Mads igjen frem en løpsavslutning av klasse. Etter over 10 år i toppen av norsk mellomdistanse uten å nå helt til topps fikk Mads endelig sitt fortjente NM gull.

Hanne Berit Irgens nr 2 fv. løp inn til innendørs NM's 3.beste tid under semifinalene på 60m. Med flott ny pers 7.58 var hun ganske oppsiktsvekkende en klar medalje kandidat da hun la seg i startblokken. Trolig ikke så lite nervøs skjedde det som ikke skal skje, tjuvstart. Hun fikk aldri løpt finalen. Bittert siden NM bronsen gikk på tiden 7.62.

60M MENN

Bak kremen av norske herresprintere Even Meinseth NM gull med 6.68, Salim Kashafali 6.75 og Mathias Hove Johansen på bronseplass, fulgte i innendørs NM som i hoved NM 2021 nok en gang ytterligere to Rogalendinger i finalen i NM's korteste sprint distanse 60m

Jonas Berggård Skåden 4.plass (6.97) og Alexander Skrede 7.08 på 6.plass, begge Sandnes.

NM sølv til HIL's Andreas Døske på 5000m kappgang med tiden 23.44.65. Sara Busic (4.plass) og Kristine Lande Dommersnes (10.plass på ny innendørs pers 4.34.33) på 1500m.