NM terrengløp: flott start, 2 gull og 2 bronse til Rogaland i jente-/gutteklassene+ jr.bronse HIL

Oppdatert: 15. okt. 2018

Sigrid Jervell Våg (# 65) BUL,Oslo tok sesongens 5.NM gull på seniornivå da årets terrengløp NM lang løype ble avviklet i Bratsberg utenfor Trondheim søndag ettermiddag.

RESULTATER:

En supertent Ørjan som følte seg i superform før start sprang igjen på seg syre i tidlig fase av et viktig NM løp. Etter 2km passering stakk Ørjan i tet og passerte 4km med 3,9 sek ledelse på forhåndsfavoritt Senay Fissehatsion fra Tjalve.

Freya Mjølsnes (15) fra Finnøy og Skjalg rykket opp fra sølv under NM terrengløp kort løype i april til gull da yngste jenteklasse fikk sine medaljer i NM lang løype i Bratsberg,Trondheim

Stian Birkeland, Skjalg med UM sølv G-16 i langløype NM i fjor, rykket opp en plass på pallen til UM gull G-17. Thea Austbø, Skjalg tok bronse i J-17. I yngste gutteklasse fikk Trond Olav Halvorsen, Haugesund bronse i G-15. Alle jenter og gutter løp 4 km mens kvinner senior og menn junior løp 6km.

Blant 16 fullførende i klasse junior menn ny mesterskapsmedalje til Rogaland. Haugesunds Tedros Gebretensai Haile rykket opp fra 6.plass i samme NM lang løype i fjor i Vik til flott NM bronse i Bratsberg

KVINNER SENIOR - 6KM

Sigrid Jervell Våg, BUL, Oslo. Det er bare å gi seg ende over. Taktisk meget smart løping hele sesongen 2018. Ved å legge seg i rygg på konkurrenter man på forhånd har beregnet kan bli de største utfordringer å komme foran i spurt, har Jervell Våg tilsynelatende alltid full kontroll. Og for en merittliste. NM gull mellomdistanse på bane (1500m i Byrkjelo), NM gull langdistanse (5000m i Byrkjelo), NM gull terrengløp kort løype individuelt + stafett og gull i lang løype søndag. 5 NM gull i samme sesong rett og slett veldig imponerende!

MENN SENIOR

Samtlige løpere og aller mest Ørjan feilberegnet den meget krevende løypa. Med et såpass sterkt kobbel av løpere kan man på sett og vis forstå at endorfinene tar overhånd, men at vi denne gang så at nær samtlige topp 10 løpere bommet så til de grader på å bedømme eget nivå, er nesten ikke til å tro

Ørjan først. Når hele feltets topp 12 løper første 1000m på 2.51 eller bedre og påfølgende 1000 metere på såvidt over 3.00, og alle disse løper på mellom 3.12 og 3.20 etter halvløpt distanse, da skal rutinerte løpere vite at da kjører man ikke farten ned igjen slik Ørjan løp en 2.58 runde mellom 2000-3000m. Sannsynligvis fikk flere enn Ørjan kjenne litt på syra her og når vinner Didrik Tønset løp siste 5km 62 sek saktere enn første 5km og bronsevinner Marius Vedvik løper hele 1.35min saktere på siste 5km enn de første 5, da ble det sannsynligvis norsk rekord i elendig negativ splitt på svært mange løpere

For Ørjan ble det i hvertfall tidlig takk for idag, og et nytt nummer i rekken av NM løp med 4-5km nedjogg og selvpålagt skuffelse. La oss si at det ennå er mulig å lære. Vårt store løper ikon er fortsatt ikke mer enn 27år

Her Kondis redaktør Runar Gilbergs fine NM rapport - kvinner og menn senior:

Vi kan ellers tilføye at mesterskapet ble sterkt dominert av løpere fra Trøndelagsklubbene. Strindheim hadde 7 løpere blant de 15 beste i klasse menn senior og vil kunne representere Norge i E-Cup terrengløp for klubblag dersom klubben ønsker dette.

17 veteraner under 50år hvorav 13 fra trønderklubbene løp langløypa 10km med en samlet stigning på 220m. 32 av 34 startende kom til mål i seniorklassen for menn

Dessverre er det generelt fortsatt konkurransevegring i veteranklassene når det kommer til mesterskap.

Egersunds Kirsti Skåtøy Johnsen som alene deltaker i klasse KV 40-44 har denne sesongen trofast stilt opp i flere NM og dokumenterte stor løpsstyrke da hun tok en suveren 1.plass i Oslo trippelen 10, 21 og 42km under årets Oslo Maraton