top of page

NM terrengløp: Rogaland akterutseilt på jr/senior nivå, men hevder seg som vanlig i yngre klasser

Oppdatert: 24. apr. 2023

Tuva Alme, Sandnes IL (J15) sørget for Rogalands eneste gull under 1.dags indivuduelle løp under NM terrengløp i Grimstad. Bronse til Thea Ommundsen, Hjelmeland IL i samme klasse

Sterk løping også av Undheims Bjørnar Risa Taksdal som tok sølv i G15 fem sek bak Koll ILs Axel Wold Møller i de yngste klassers 2km trasé

UM bronse i J16 til Mathea Lægran, Skjalg som med tiden 7.51.7 var 25.5 sek bak Wilma B. Torbiørnsson fra U-Kisa og med klubbkollega Oda Rosland Gjerstad 38.8 sek bak på 5.plass

Start felt menn senior som skulle løpe 3 runder a 1034m

Ex afrikanske løpere er kjent for sin bære eller briste oppstart filosofi og et stykke etter start ser vi 12. og 11.mann i mål hhv. Merih Solomon Hailemicheal, U-Kisa samt Spiritløper Targan Yousif håpløst etablert tett i rygg på feltets internajonale toppløper og løpsvinner fra U-Kisa Senay Fissehatsion

Idyllisk vakkert i det flotte friluftsområdet på Groos utenfor Grimstad og man skal ha for sin optimisme. Men alle som har levd en stund vet at konservativ oppstart, se løpet litt an den første halvdel av løpet alltid er hva som gir best resultat tilslutt.

Tettest bak Senay følger her Even Brøndbo Dahl fjorårets NM gullvinner på 1500m (3.40.04) og med 8.04.19 på 3000m, foran Spirits Targan Yousif med sølvvinner Fredrik Sandvik, U-kisa og 4.mann i mål 8.04.40 løper Mathias Flak bak.

Tilsynelatende tørre fine og faste løyper innlagt noen krappe svinger som her med vel 400m igjen til mål

Abdalla Targan Yousif ble Spirits klart beste løper i årets terreng NM kort løype 3km med tiden 9.41.8 faktisk kun 12,8 sek fra pallplass, han er kun 8,5 sek bak mange årig NM gull vinner Marius Vedvik og han har Gular løper Eivind Wikshåland med 8.10.11 på 3000m 2,6 sek bak seg i mål. Så alt i alt skal vi kanskje si oss fornøyd med Spirit debutant Targans NM innsats

Gledelig innsats også av klubbens G17 hvor spesielt Emil Harestad leverer et imponerende løp. Med tiden 6.40.3 i 2km løypa er Emil kun 1,3 sek bak Tyrvings Eirik Alvik med 8.50.07 på 3000m så oppmuntrende sterk 6.plass til Emil i et sterkt felt.

Hele U20 feltet med Jr 18/19, G17, G16 og G15 oppstilt før start

For Magnus Hope i samme konkurranseklasse G17 kom nok NM noe for tidlig i det han ikke har konkurrert i det hele tatt gjennom innendørssesongen og således må vente til ut i mai juni måned før hans gode fjorårsform innfinner seg.

Nå er det riktig å tilføye at Magnus hadde et fall 2-300m etter start som Spirit leder Trond Solbakken i følge rapport nettopp mottatt anslår at Magnus kan ha tapt 12-15 sekunder på ut i fra opphentingen han gjorde utover i løpet

Med tiden 6.58.5 var Magnus 47 sek fra gull 23,5 bak bronseplass.

NM debutant Mads Helland G17 er Spirits mer langsprint type med gode innendørs løp på 800 i år og å løpe en 2km i tøft terreng er nok i overkant for Mads som endte på plassen bak Magnus kun 3,1 sek bak

Kristiansands Kristian Tjørhom løper inn til 26.plass og blir Agder fylkenes beste herreløper i klasse menn senior. Førsteårs senior Vetle Farbu Solbakken, Spirit i mål på 27.plass med 58.3 sek opp til NM gull posisjon.

Denne gang ble et år eldre Sebastian van der Veen nestbeste Spirit løper og dermed inn på Spirits 1.lag under søndagens terrengstafett som består i at samme utøver løper 3x1 km hver. Stafetten har start kl 12 i kvinneklassen, kl 1250 for menn og kan ses på DirekteSport for dem tilknyttet A-medias rundt 80 lokalaviser

Eirik Tangen Gundersen, Skjalg ble nest beste lokale løper på 18.plass med tiden 9.57.2. Eirik var da 9,3 sek foran Spirits Sebastian van der Veen som endte på 23.plass med tiden 10.05.5