NM terrengløp utsatt til 10-11.september

Oppdatert: 16. mar. 2021

Terreng NM m/stafetter er utsatt til 10. og 11.september. Mesterskapet oppsatt 10-11.april i Bergen med Gneist/Gular som arrangør FOTO: Landsbyløpet 2015 (Spirit medarrangør)

SAK OPPDATERT TIRSDAG

NM lang løype 4, 6 og 10km i Frognerparken er terminfestet til 10.oktober

NM terrengløp lang løype et fantastisk flott arrangement både i 2017 i Vik i Sogn og som her i 2019 på baksiden av Monolitten i Frognerparken.

Oslo arrangerer hvert år eller annethvert år helmaraton eller halvmaraton og får på dette vis en reell konkurranse når det skal avgjøres hvem som fortjener medaljer som landets beste.

Slik også når terrengmesterskap som her i 2019 ble en kjempesuksess. Arrangør Sp.kl. Vidar stod på for å få lagt mesterskapet til Frognerparken og oppnådde et stort publikum, meget fyldige konkurranseklasser samt at NRK sendte mesterskapet live

Bildet viser bl.a. nr 194 Johannes Tørlen fra Skjalg som dette året ble den av 93 påmeldte i gutteklassene 15, 16, 17år og U20 som plasserte seg høyest blant kretsens gutteløpere med 4.plass.

24 av 27 påmeldte fullførte de 6km som er U20 klassens distanse i såvel norsk, nordisk som i EM terrengløp. 369 Jonatan Vedvig tok føringen fra start men endte med NM bronse 13 sek bak Håkon Stavik helt til høyre på bildet. Skjalgs Erik Tangen Gundersen på 13.plass i mål

Mens det ble en suveren seier til Therese Johaug i kvinner senior hang skiesset Didrik Tønset seg på som en klegg helt til det skulle avgjøres og vinnerskallen Henrik Ingebrigtsen nok en gang fikk fortalt hvem som virkelig kan løpe når det handler om mesterskap

Thomas Staveland en av mange i Spirit som ble bitt av løpebasillen etter å ha syklet aktivt i mange år. Prestisjeseier i samløp mot John Nicolaysen i Prekestolen halvmaraton tidligere på året var selvtilliten som skulle til for å tørre stille i en av 5-årsklassene i veteran NM

Om terreng NM var lagt til Ålgård eller Ørsta ville Thomas rimelig sikkert sikret NM medalje i klasse 35-39 år. Når "halve Norge" er kun en god halvtimes rimelig kollektiv reise unna arena - da blir pallplasseringer imidlertid tøffere å oppnå.

GTI med to løpere i veteranklassene. Olav Hagland 5.plass i klassse 70-74, mens Eldar Bjørge tok NM bronse på 6km i klasse 60-64. Tid Bjørge 28.55, Hagland 28.45.

Dag Gundersen, Skjalg 6.plass på 6km i klasse 55-59år tid 24.59

Skjalg jentene Freya Mjølsnes 2.plass og NM sølv på 4km i klasse J-16 mens Thea Austbø ble nr 6 i klasse kvinner jr på samme distanse. Tid 14.22 mens Freya løp på 14.28.

Marie Kloster. Hinna IL NM sølv klasse 35-39, Nina Rødsmoen, Sandnes bronse i klasse 50-54.

# 585 Ådne Andersen i grønn singlet er Karsten Warholms klubbkamerat i Dimna og var på startlista til Valencia Maraton i desember frem til noen uker før start. Ådne endte på 4.plass kun 41 sek bak Henrik Ingebrigtsen i mål.

Helgen etter løp Ådne "Hytteplanmila" på 29.12 mens Oslo halvmaraton i september gikk unna på meget solide 1.05.38. Med Sindre Buraas som trener gikk 10.000m på bane unna på 28.49.21 i fjor.

Til helgen gjør Ådne Andersen maraton debut i Dresden hvor strekkmål er å løpe under OL kravet på 2.11.30. I samme stevne gjør Sondre Nordstad Moen årsdebut på halvmaraton