top of page

Norsk friidrett mot verdenstoppen men lokale nyhetsmedier har meldt seg totalt ut...


Aftenbladets fotballeksta - også kalt Aftenbladet sport - har i dagens avisutgave presentert fotballtabeller og siste ukes resultater fra samtlige 8 nivåer kvinner og menn på konkurranse nivå inkl. 7'er fotball. Hovedoppslag for øvrig handlet om fotball, nok en gang.


Dersom Aftenbladet sport fikk seg tildelt en 4.helside sport, føler vi oss temmelig sikre at da ville man ramlet ned på å sette opp tilsvarende tabeller og resultattjeneste bedriftsfotball.


Fordi Aftenbladet og flere medier med dem lever i en villfarelse om at norsk idrett med noen ytterst få unntak kun handler om fotball. Så feil kan man ta.


For ledere innen friidrett og også andre idretters ledere er dette selvfølgelig den reneste skandale. At vi noen ganger får et og annet team Ingebrigtsen oppslag - så også i dag - er bare nesten til å provosere, fordi et meget interessert lokalt friidrettspublikum forlengst har fått mer enn nok av hva nå enn våre kjære venner fra Sandnes og omegn har funnet på.

Vi har gått uttallige runder med Aftenbladet sportsredaksjon for å fortelle om norsk friidretts standing i et internasjonalt perspektiv.


Et Norge som seneste 25 år innen fotball verken på landslags- eller klubbnivå har oppnådd noen ting som helst verken i Europa eller i EM og VM sluttspill, ser ikke ut til å komme seg i nærheten friidrettens norske verdenstoppnivå.


Selv ikke med all mulig hjelp fra såvel kommersielle TV kanaler som avis mediehus.


Heldigvis har vi NRK som har prioritert ikke bare NM, Oslo maraton og Holmenkollstafetten men som nesten hver helg i tillegg holder friidrettsnasjonen Norge oppdatert med dekning av Diamond League hvor nordmenn stadig hevder seg i verdenstoppen og i flere øvelser.


Friidrettsfolket kan selv finne sine resultater på nett sier man, fotballfolket kan det tydeligvis ikke dersom man skal legge Aftenbladets sportsdekning til grunn.


Og hva gjør så en av friidretts Rogalands noenlunde nøytrale nett publikasjoner med dette?

Jo, vi forsøker fortelle noe i hvertfall om hva som rører seg, hvor Rogalandsklubbers utøvere er involvert.


Og, nå ved innledningen til juni måned, er det virkelig stor bane fridrett på gang....


TROND MOHN GAMES - World Athletics Continental Tour Silver - Lørdag 3.juni

Førstkommende helg rigger Bergen opp til de meget tradisjonsrike Framolekene som da er vestlandets hvert år største friidrettsmønstring for ungdom. Nytt i år er at man tenker bredde og internasjonal toppidrett inn i en smelte. Man har kopiert Diamond League Bislett Games - landets største friidrettsstevne - som påfølgende tre dager følger opp med landets største friidrettsstevne for ungdom Tyrvinglekene.


Trond Mohn heter Bergensidrettens rike onkel. Trond Mohn Games har vokst til å bli et NRK sendt topp friidrettsstevne hvor forøvelsene åpner for gode lokale og nasjonale deltakere fra tidlig lørdag ettermiddag og hvor det i hovedstevne senere lokkes med verdensrekordforsøk


Og på samme måte som Bislett alliansen har Bergensfriidrettens tre største klubber Norna-Salhus, Gular og Gneist gått sammen om å arrangere dette storstevne i friidrett og med Per Godvig fra Bjarg friidrettsklubb som stevnedirektør.


Framolekenes deltakere får en unik mulighet å opplevere noen av norsk og Europas største friidrettsstjerner, arrangør tilbyr Ukrainske flyktninger gratis inngangsbillett og Fride Vågen (21) kåret til årets unge leder i Bergensfriidretten er som bærekraftansvarlig leder for Grand Finale i Tinestafettens 6,7,8. og 9.klasse med start mellom kl 1735 og 1805 og hvor offisiell åpning følger like etter kl 1815.

Henrik Ingebrigtsen, vinnerskalle som fortsatt er med i den ypperste Europa elite og som for all tid vil være Rogalandsidrettens kanskje største ambassadør for å overvinne motgang og de mest uoverkommelige hindringer mot ny suksess. Det er Henrik som har brøytet vei og vært forsøkskanin for alle Jakob Ingebrigtsens mange suksesshistorier. Henrik er den uredde arkitekt som tok opp kampen mot det afrikanske kontinentets tilsynelatende uovertruffenhet og som faktisk er grunnen til at snart hele verden nå løper dobbel terskel.JESSHEIM 1500 CLASSICS - World Athletics Continental Tour Bronze

Også Ullensaker Kisas Jessheim 1500 classics har oppnådd World Athletics Continental Tour status for sitt stevne torsdag 8.juni. Utover å kunne oppnå internasjonale plasseringspoeng vil dette stevne samt Trond Mohn stevne i Bergen være veiledende for utvelgelse om hvem som får delta på forøvelsene under Diamond League Bislett Games uka etter.KM FRIIDRETT og EXTRALEKENE på Ålgård 10.og 11.juni

Fra Gjesdal Friidretts innbydelse leser vi: "Det arrangeres øvelser for alle klasser fra 7 år til veteran. KM øvelser fra 11 år og eldre" 800m samt 10.000m arrangeres lørdag for 15+, senior og veteran, mens 11-14 år løper 600m lørdag og 1500m søndag. 1500m søndag også for 15+ og oppover. Påmeldingsfrist 2.juni via ISONEN.DIAMOND LEAGUE BISLETT GAMES - torsdag 15.juni

24 år gamle Sondre Guttormsen svingte seg nylig over 6m i stav. I tillegg har Norge en ung 22 år gammel stavhopper som i fjor tok NM gull med 5.86 og som senere tok norsk bronse i friidretts EM i Munchen. Duellen mellom den USA baserte svenske EM/VM gullvinner Mondo Duplantis og tre norske utfordrere vil bli et av flere høydepunkter.


Vi har selvfølgelig også store forventninger til Zerei Mezngi, Henrik Ingebrigtsen, Magnus Tuv Myhre og Awet Kibrob som alle har fått plass i en av årets DL hovedøvelser 5000m

223 visninger

Comments


bottom of page