top of page

Friidrett ute og hjemme, siste ad Korona

Oppdatert: 19. jan. 2021


Lettløpte Egersund halvmaraton 6.mars, påmelding haster, snart utsolgt...



Siste ang Korona: Se nederst i saken


Hytteplanmila landets mest lettløpte 10km fordi siste halvdel heller nedover. Egersund blant landets mest lettløpte halvmaraton fordi siste halvdel heller nedover. Uten vind er dette en rekordløype, og nå nylig ble løypa påny kontrollmålt av Kondis autorisert oppmåler



VINTERSERIE LØP

onsdag 20.januar er AVLYST.


Vinterseriens 3.løp på Forus 27.januar med Spirit som arrangør kan også bli avlyst men dette tas ikke stilling til i dag. Spirit vil avvente utvikling og eventuelle endrede forskrifter frem til mandag neste uke før endelig beslutning fattes.



FELLESTRENING UTE

FOTO: Trine Nessler Wichmann


Uansett vær, underlag, årstid er det mulig å få gjort meningsfull trening ute også for bredde utøvere. Da vi kom til mandagens faste fellestrening fra Trafoen og lett regn hadde gjort den skummelt glatte turstien rundt Stokkavatnet til et farlig / umulig underlag for intervall løping, var løsningen å snu seg en gang rundt. 20 meter unna lå startpunkt for en bakkeintervall som Bjørn Ivar, Steven og Rolf opplevde som ualminnelig inspirerende.


Bjørn Ivar Svendsen på bildet i lys grønne konkurransesko før start "Solnedgangen" i øs pøs regn. Bjørn Ivar treningens mest trofaste på fellestrening etter korona utbruddet. Just do it.



Antagelig flere på tur rundt Mosvannet lørdag enn antall deltakere i Mosvannsløpet. Poeng med dette illustrasjonsbilde er å vise sykkelstien parallelt med grusstien. Asfaltert og vakker og helt perfekt for å gjøre 2 serier 10x140m bakkeløp for ungdomsgruppa. Lucas, Magnus, Melodie, Elias, Christian, Thimon og Dennis. Atle valgte support kohorten denne gang men som assistant coach er også Atle med på fast lørdags bakkeintervall hvor det virkelig løpes



LITT OM DEM SOM ER KOMMET ET STYKKE VIDERE

Zerei - løper fortsatt over 200km i uka. Formen er upåklagelig. Skadefri fra han startet i Spirit

Ørjan - inspirert av Zerei. Som toppidrettsutøver har Ørjan fått tilgang til Sandneshallen

Ben - 145km sist uke. Lørdag ble fjellet oppsøkt. Fin tur i -13C på 2600m høyde. Løpetrening


Her Runners World artikkel fra området Ben og hans løpevenn fant ny inspirasjon sist lørdag



TRENING FELLES MANDAG

Heldigvis er kanskje feil ord, men vi har så langt under epidemien unngått at flere enn maks tillatt antall - 10 - har møtt til samme fellestrening. Ute (mandager) og inne (torsdager). Vi har sett at meteren overholdes både ved ute- og innetrening og det synes som om alle har hatt et flott utbytte


Vi er på plass ved Trafoen kl 1715 som alltid på mandager. Velger man å benytte anledning til å styrke leggene gjennom nye økter tåhev hjemme, eller man ønsker utvikle hurtighet ved å gjøre enda flere hoppetau økter så er nettopp dager som denne perfekt for slike valg. Men vi er på plass for alle som ønsker frisk luft under vingene.



TRENING FELLES TORSDAG

Når meldinger eventuelt mottas om at Sandneshallen igjen åpner for unge eller også voksne over 20 år, vil denne klubbens hjemmeside oppdateres om dette



MARIUS OG BJØRNAR inviterer

Bjørnar Sandnes Lillefosse (NM bronse 10.000m) og Marius Vedvig med 8-9 NM gull i senior friidrett har invitert til mulig selskap når de 30.januar sesongdebuterer innendørs i Bergen. Det er 3000m som er spesial bestillt under Norna Salhus sitt stevne. Frist utløp søndag men med få påmeldte skal man ikke se bort fra at flere gis mulighet å løpe.



DANMARK HAR FÅTT SIN JAKOB INGEBRIGTSEN

FOTO: Dansk Atletik/Christian Jørn


Facebook melding fra Danmark i helgen:


Imponerende løpt av 16 år gamle Axel Vang Christensen i går. 7:59.30 (!) på 3000m. Han slo med det den gamle Europarekorden for 16 åringer, 8:04.6, som Hansjörg Kunze løp i 1976.


Kan og nevne at Christensen i fjor sommer løp 8:15.87 på 3000m, 14:06.51 på 5000m, 9:07.99 på 3000m hinder. Og sommeren 2019 løp han 30:50.02 på 10.000 og 30:12 på 10km gateløp. Skal bli spennende å følge han fremover.





FOTO: Christian Jørn, Dansk Atletik


Axel Vang Christensen og ett år eldre # 54 Joel Ibler mot mulig storhetstid for distanseløping i Danmark



KORONA - brev / meddelelse nettopp mottatt fra Idrettsrådet i Stavanger


til Post


Hei

Som noen har fått med dere så har Stavanger i dag bestemt at gjeldende regler fortsetter med en varighet til 8 februar. Men det skal i inneværende uke vurderes lempelser på bl.a idrett

Erna har i dag kl.12:00 kommet med lempelser på flere felt bland annet idrett der det nå i de nasjonale reglene er lov med helt ordinær aktivitet for alle t.o.m. 19 år både ute og inne.

Bakgrunnen for at reglene skal tas opp igjen i løpet av uken på noen felt, er at kommunen først ville vite hva de nasjonale reglene ble. Slik vi ser det er det muligheter for at det blir noen lempelser for idrett i løpet av uken - men foreløpig må vi forholde oss til gjeldende lokale regler.

For de som har FFO og andre idrettsfritidsordninger så er nå anbefalingen om å holde stengt strøket, det er ellers litt uklarheter som vi nå sjekker ut.

Ta kontakt om dere lurer på noe

Med hilsen Arne Thorsen-Eie, Daglig leder



TIL SPIRIT UNGE:

Driftsledelse Sandneshallen har sent mandag ettermiddag enda ikke fått formell kommunal avklaring på at man følger de nasjonale bestemmelser slik at trening for barn/unge under 20 år kan gjennopptas. Formodentlig vil denne avklaring foreligge før oppstart torsdagstrening





324 visninger
bottom of page