Oda mot 16 tallet på 5km tirsdag, Lucas strålende i Lerøy, Richard 2.29 i Berlin om 3 uker?

Oppdatert: 4. sep. 2023

Lucas Bøen-Hope 14 har representert Rogaland glimrende under Lerøylekene, en kretskamp i friidrett som pågikk i Byrkjelo i helgen. Lørdag vant han sitt 600m heat med nær 6 sek pers, søndag tok han en strålende 3.plass på 1500m hvor han perset med 6,82 sek

Mer om Lucas sine fremganger se nedover i saken

I fjor løp Oda Lundeby 5km på 18.41, i år fra 18.14 i "Strandamila" til 17.10 i "Solnedgangen"

Søndag var hun 42 sek bak Forusløpets norske rekordholder på 3km Kristine L. Dommersnes under det 4,5km lange "Sluseløpet" i Skjoldastraumen. I løpstid omtrent tilsvarende en 5km

Oda Andersen Lundeby (21) startet med friidrett for to år siden og har opplevet en eventyrlig fremgang. Her under oppvarming til 800m på Jørpeland torsdag hvor hun satte klubbrekord med 2.13.46

Tirsdag løper hun 5km under Forusløpet i regi av egen klubb Spirit. Spørsmålet som melder seg, vil hun greie å ta Kristin Vabøs 5km klubbrekord 16.56?

Morten Gjendem, HIL vant Sluseløpets herreklasse på 13.46, Kristine Dommersnes vinnertid i dameklassen 15.41. Gjendem løp 5000m på høyt 14.18 under årets NM, Kristine har 15.53 på 5000m bane og 16.12 som gatepers.

I herreklassen fulgte på 2.plass Simon Østreng Veland, HIL på 14.01, mens Spirits Nils Haktor Bua ble nr 3 med tiden 15.33.

Oda Lundebys tid på 2.plass ble 16.23, Nina Andreassen fulgte på 3.plass med 16.39. Spirits Mari Arnestad på 4.plass med tiden 18.11.

Våre bilder er fra årets KM 10-11.juni hvor Lucas med sine resultater kvalifiserte seg for Lerøy lekene 2023 - kretskampen mellom Rogaland, Hordaland, Sogn og Innlandet.

Elias Landøy Rasmussen er navnet på den ene av Rogalands gutter 14 på mellomdistansene, Lucas Bøen-Hope den andre og Niklas Cato Link fra Gjesdal den tredje på Rogalands 14 års lag for gutter.

Og førstnevnte har genene i orden. Moren heter Bente Landøy og med 32.47.47 på 10.000m har hun en tid ingen norske kvinner har vært i nærheten av siste to sesonger. Far Karl Johan Rasmussen er en av tidenes beste norske maratonløpere og står med 28.38.89 på 10.000m

På lengste distanse 1500m deltok 16 løpere i 14 års klassen. Elias Landøy Rasmussen vant m/ tiden 4.28.28. På 2.plass fulgte Emanuel Aarseth fra Sogn krets med 4.30.26 mens Lucas fra Spirit tok 3.plassen med 4.32.10 og en foreløpig 8.plass på Norgesstatistikk G-14.

København halvmaraton var hovedmål for Spirits NM løper på 3000m hinder Abdalla Targan Yousif, her avbildet sammen med Richard Kverneland etter 29.39 på 10km palmesøndag i Drammen. Han dro på et lengre treningsopphold i Kenya for å være maks forberedet men dessverre hans skade under NM løpet viste seg å være verre enn antatt og Køben i vasken.

For Richard Kverneland går imidlertid det meste på skinner. Hans 1.12.24 på Drammen halv i dag viser at Richard er i rute mot Berlin Maraton om tre uker. Realistisk skal en sub 2.30 tid ikke være mulig, men om vi legger Jarle Risa og Kristian Ulriksens halvmaraton tider til grunn forut for disse respektives beste løp på maraton, og man får treff både med vær, dagsform og de resterende ukers forberedelser kan det umulige faktisk være mulig?