OL deltaker Lotte Miller og Einar Kalland Olsen vant Mosvannsløpet

Oppdatert: 3. sep. 2021

Ragnar Stølsmark, Kristian Seljeskog, Svein Olav Kråkøy i tet 500m etter start

Arrangør foto - start 1.pulje Mosvannsløpet 2021

Bak ungguttene Dennis Ravndal (14) og Elias Dybing (13) i blått fra Sauda følger de to beste i kvinneklassen Christina Toogood med OL deltaker triathlon Lotte Miller ca. 500m fra start

Lotte Millers vinnertid 9.44 er kun 1 sek bak Vienna Dahles vinnertid i fjorårets Mosvannsløp. På 2.plass i år som i fjor Christina Maria Toogood med 9.48 som er 9 sek raskere enn i fjor. Spirits Kristin Vabø løp sitt tredje langdistanseløp på en uke. 3.plass 10.29, hadde 10.45 i fjor

Svein Olav Krakøy slåss om 1.plass gjennom store deler av løpet helt frem til de siste 4-500m, men måtte gi seg mot mer meritterte og yngre løpere. Imidlertid er fremgangen fra 9.54 ifjor til 9.13 i år oppsiktsvekkende når man konkurrerer i klasse 40-44år

14 løpere som har passert rundens høyeste punkt i en løype kontrollmålt til 3041m. Med 30 sekunders mellomrom ble 40 løpere i hver pulje sendt ut.

11 menn og 2 kvinner til mål under 10 minutter

Resultatlista viser 193 som fullførte hovedløpet. I tillegg kommer deltakere i Barneløpet

Arr.foto Einar Kalland Olsen 1.pr. og Svein Olav Krakstad 3.pr. Ragnar Stølsmark på 2.plass ikke tilstede under premieutdeling

Spirits Hans Petter Aakre har 2.05 innendørs på 800m og skulle med fordel kanskje startet i første pulje. Her i tet for 2.pulje. 13 menn og 2 kvinner løp fortere enn Hans Petters 10.14

For unge skiløper gutter fra Sauda samt for ungdomsgruppa i Spirit er Mosvannsløpets 3km akkurat så langt at løpet fremstår som ett av sesongens viktigste mål

Magnus Bøen Hope, Dennis Ravndal, Elias Aslaksen og Lucas Andreas Bøen Hope leder an i felles oppvarming før start

Magnus Bøen Hope (15) mot mål til 6.plass og nest beste løper under 20 år. Førstkommende helg avvikles UM i Trondheim for jenter og gutter 15+ og i kretsens største ungdomsklubber Sandnes, Skjalg og HIL valgte man å spare kruttet på et såpass langt ressurskrevende løp

For Spirits eneste deltaker i UM var en konkurranse derimot et must. Nærmest en hel sesong har grunnet skader gått fløyten og med kun to konkurranser før Mosvannsløpet, var det en i overkant konkurranserusten Magnus som såvisst trengte en gjennomkjøring før han søndag løper 2000m

Mosvannsløpet arrangeres vanligvis medio september dvs etter UM. I fjor stilte Haugesund, Skjalg og Sandnes dermed opp med flere av sine beste juniorløpere.

Skjalgs Erik Tangen Gundersen vant i fjor med tiden 8.59 og hvor ytterligere seks U20 junior løpere fra nevnte friidrettsklubber løp fortere enn årets beste U20 løper.

Idar Austbø til venstre på bildet over er en 16 år gammel fotballspiller fra Vidar. Med tiden 9.30 ble Idar Mosvannsløpets beste U20 løper 2 sek foran Spirits Magnus Bøen Hope.

Inntrykk erfaringer utveksles i målområdet. Spirit løpere fra høyre Filip Oanes, en delvis skjult Hans Petter Aakre, med ryggen til Kristian Seljeskog og løpets 3.mann Svein Olav Krakstad

Blant mange debutanter ses helt foran Matthew Whitfield, GTI som her passerer vårt punkt som nr 6 og som endte på 4.plass med tiden 9.25. Bak følger Spirit løperne Magnus Bøen Hope og med hvite strømper Kibrom Tewelde som valgte en i overkant optimistisk åpning og utover i løpet måtte se flere løpere foran seg til mål

Kibrom Tewelde innmeldt i Spirit i sommerferien flott debut med gode 10.19. Han hadde da følgende Spirit løpere foran seg i mål

Svein Olav Krakstad 9.13 - 3.plass

Magnus Bøen Hope 9.32 - 6.plass

Dennis Ravndal 9.44 - 9.plass

Kristian Seljeskog 9.47 - 11.plass

Hans Petter Aakre 10.14 - 16.plass

Kristin Vabø ble tidlig i løpet liggende alene enda ikke sterk nok til å tørre holde følge med kapasiteter som OL deltaker triatlon Lotte Miller og Christina Toogood.

Christina som avsluttet 2020 sesongen med 3000m pers 9.29.23, har fulgt opp med gode løp også i år. 6.august på Jessheim gikk 3000m unna på 9.40.36.

Under årets mest utfordrende forhold på Bislett med 7m/sek konstant vind løp Kristin forrige onsdag 3000m på 9.58.43 før hun 66 timer senere løp 5km i Stavanger Maraton. Mor absolutt blant Kristins største fans og så klart på plass på Mosvangen camping

Om Kristin noen ganger blir overlatt til seg selv under enkelte langdistanseløp, er det nesten umulig å finne henne i alene positur før og etter trening eller løp er unnagjort

Espen Swan Rørvik håpet før start på noe mellom 10,30 og 11 min rundt "mosen" hvoretter klubbtrener Einar minnet om at 10.30 for hans egen del ikke var mulig uten hjelp av en rygg. 800m løper Espen har grunn til å si seg fornøyd med en distanse grunnform på nøyaktig 3,30 pr km som med Mosvannsløpets 3041m gav sluttid 10.35.

13 år gamle Elias Dybing fra Sauda er blant deltakerne uttatt til Lerøylekene - en tradisjonsrik kretslagskamp mellom Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Fra kretskontoret meldes at Hordaland, sørvestlandets gjennom "alle år" klart beste friidrettskrets - i år skjelver i buksene fordi Rogaland nå etter mange år har fått opp nivå også i tekniske øvelser.

Innen mellom- og langdistanseløp har Rogaland gjennom generasjoner egentlig vært altfor god i de yngre årsklasser. Når vi sier "altfor god" har dette sammenheng med at sulten etter markeringsbehov i altfor ung alder tydeligvis synes være overdrevet. Motivasjon og sulten til å bli noe også når det virkelig gjelder, er noe man får til over hele landet men ikke Rogaland

At ingen herreløpere fra Rogaland er påmeldt til forsøksheat 800m i årets senior hoved NM, at kretsens mellomdistanse nivå for menn bak Team Ingebrigtsens gjennom et helt 10-år har vært tilnærmet elendig, er et signal vi ansvalige trenere/ledere ikke lengre kan leve med....

Lucas Andreas og Melodie er blant de helt yngste i Spirits nye spissede satsing på mellom- og langdistanse hvor lek ikke er det primære, men hvor tidvis dedikert spesialisering er lov også i ung alder. At fremgang kommer i takt med at man vokser og utvikler kroppen, er slik det alltid vil være. Det litt spesielle i Spirit er at å løpe langt også for pur unge løpere er lov

Unge Spirit utøvere trener felles en gang i uka. Dette betyr at evne til egentrening med eller uten foreldres påvirkning vil være avgjørende for hva treningsarbeidet kan lede til.

Fra oktober til etter påske trener gruppa sammen innendørs torsdager i Sandneshallen. Fra april måned møtes man til felles trening på Stavanger stadion torsdager fra kl 1530