top of page

Oops, I did it again....


16 dagers trening i norske fjell unnagjort varierende fra 130-180km ukentlig mengde. Vi har gjort det igjen. Også i år løp vi 5000 på Bislett, også i år løp vi Norges raskeste på Nesbyen...Når Tjalve, landets største friidrettsklubb legger forholdene til rette en varm sommerkveld på Bislett, da strømmer det på med løpere.


800m med 7 heat kvinner og menn og 57 herreløpere påmeldt til 5000m. Kastøvelser, sprint og høyde hvorav god internasjonal deltakelse i noen øvelser.


Stevneslutt akkurat idet hovedøvelsene startet under Diamond League stevne i Lausanne. Som vorspiel til enda en gigantisk oppvisning fra Team Ingebrigtsen kunne friidrettsfolket hygge seg med grillmat og drikke og vekselvis følge verdenseliten på storskjerm eller ta for seg av egne prestasjoner fra årets "Boysen Memorial"FOTO: Aftenbladet v/Svein Hagen


"Oops, I did it again" (Britney Spears). Ørjans 2017 sesong som beste norske løper i 16 av 21 starter er flere ganger omtalt på Spirits nyhetssider. Hvis vi teller opptredener slik en kritisk friidrettsekspertise rangerer prestasjoner startet Ørjan 2017 sesongen med å pulverisere sin 5000m pers under Boysen Memorial på Bislett. Det er nøyaktig ett år at Ørjan 43 timer etter Bislett løpet satte norsk årsbeste og løyperekord i Norges raskeste 5km på Nesbyen.


Og, igjen for de kresne / kritiske, Ørjans 5000m løp på Bislett var hans årsdebut. 3 uker med kvalitetstrening er unnagjort og "again" det holdt akkurat til å bli beste norske løper på en for ham selv svært overraskende god tid


Men,

også andre overrasket. Frew Zenebe Brkineh - Sandnes løperen som for bare 13 dager siden kjempet heroisk for en super bonus og topp tid under Midnight Sun Maraton i Tromsø, løp i fjor 5000m på 14.28.92 i dette stevne på Bislett. I år i sin så langt aller beste sesong smeller Frew til med ny solid personlig rekord kun et par sekunder bak Ørjan. Strålende gjennomført - et imponerende løp av Frew.


Så fikk vi dessuten bekreftet hvordan vind på vestlandet spiller inn sammenlignet forhold som man nesten alltid finner innenlands. Egersunds fremgangsrike Salim Haroun Yousif m/ foreløpig minimal treningsmengde løp 13.juni 5000m i Egersund på 15.41.44. Forskjellen når man får tildelt plass i et sterkt felt og kan løpe i tilnærmet vindstille - 14.42.29. Strålende !!!!Det var med skrekkblandet fryd Oskar Pedersen i t-skjorte lot seg overtale til å løpe 5000m mot skarpskodde spesialister i riktig baneantrekk singlet.Nervøsiteten lå utenpå i tjukke lag, men Oskar er en ualminnelig positiv ung stå-på gutt som aldri viker unna.


Ettersom dette var Oskars første baneløp på 5000m tok vi utgangspunkt i hans 5km pers på 16.38 oppnådd da han var i bra form i fjor høst. Før samlingen i Hallingdal ble Oskar pålagt å stå over noen fristende gateløp lokalt fordi grunnlaget var syltynt etter en akilles skade som i flere måneder hindret ham å trene slik som helst ønsket


Oskar løp svært fornuftig frem til 4000m. Da kom et 20 talls løpere samlet bakfra og i ferd med å ta disse 3 løperne igjen med en runde valgte Oskar høflig å løpe ut i bane 2 og 3, mens konkurrenten han lå tett i rygg på opp til 4000 valgte å henge seg på i horden løpere som kom bakfra


Resultatet ble at Oskar når den store gruppas siste løpere hadde klemt seg foran, jo da var hans kompanjong for en tid på 16 tallet borte vekk og det ble 900 meget tøffe meter å gjennomføre. Vi syns likevel det ble en oppløftende debut med 17.00.81 etter en siste runde i et helt rått tempo.Ørjan valgte å ta morgenjoggen i traséen han ifjor gjorde unna på 14.44. Følgen av relativt utrent å løpe 2x5000 med timers mellomrom i fjor var ikke ideell, så klok av erfaring valgte vi i år å ikke stille til start129km første uka og 127km i uke nr 2 er adskillig flere kilometer enn hva Oskar noen gang har hatt som ukentlig mengde. Men vi har lært på samlingen at dersom man bare løper de mange kilometer sakte nok, så er det umulige mulig. Også å øke progresjon mer enn boka forteller oss.


"Again" 5km i Nesbyen bare 1,5 døgn etter Bislett. Tid 16.52. "Oops" vi er på gang igjen


"Oops I did it again"....

183 visninger

Comentários


bottom of page