"Respektløst"

ROGALANDS AVIS IDAG: Uforbeholden støtte fra Gjert Ingebrigtsen

Denne oppfølgingssak handler om at dersom ikke idretten tilbyr like konkurranse vilkår, er man sjanseløs å kunne prestere

Bislett stevnets 1.fiolinist Zerei Kbrom Mezngi kom fullstendig i skyggen. Stevne general Steinar Hoen, Friidrettsforbundet og dets rådgivere kan sammen ta æren for at det ble slik

Stevnet som kom i stand for å gi Zerei en OL kvalik mulighet like god som da hele Europas 10.000m elite løp samme distanse i "European Athletics 10.000 Cup" ble noe helt annet

Stevnet ble istedet gjort om til noe som såvisst ble super underholdende friidrett, men for stevnets egentlige hovedperson ble stevnet en skandale

Saksopplysning:

Zerei hadde ikke tretthetsbrudd, benevnelse "stress fracture" brukes også i fagmiljø i tilfeller hvor det ikke påvises brudd. Røntgen bildene påviste ikke brudd.

Saksopplysning II - i RA artikkel nedenfor:

Zerei løp fort men ikke "kjørte på med noen altfor raske runder underveis"

Det korrekte er at dersom det et eller annet sted i Europa hadde vært mulig å skaffet Zerei riktig størrelse i EUR 44,5 i Nike Zoom Dragonfly, slik at han fikk løpe i sko tilpasset hans fot istedet for å måtte løpe i lånte for stor størrelse sko, og

- dersom "krise" reserveløsningen lyshare ble satt til riktig fart i stedet for en urealistisk 27.20 fart kunne Zerei ikke usannsynlig fortsatt i 64.5 tempo helt til mål.

Treningene siste 10 dager før løpsstart viste så skyhøyt nivå på lavlaktat fart, at vi faktisk tror på Zereis egne ord at de to rundene på 64 tempo ikke kostet spesielt med krefter

Hytteplanmila 2020 sesongens siste konkurranse. Hele landets distanse elite på plass inklusiv suveren NM gull vinner 10km terrengløp Filip Ingebrigtsen, inkl Jakob Ingebrigtsen, inklusiv NM gullvinner på 5000m Narve Gilje Nordås. Narve nærmest Zerei i mål - endte på 2.plass

Zerei var fjorårssesongens klart beste norske løper på 10km og 10.000m. Han møtte samtlige av landets mulige utfordrere, Zerei var i en egen klasse.

Bislett stevnet ble en ny bekreftelse på at mediene spesielt men også øvrig fagmiljø faktisk ikke følger med

Han satte pers i 12 av sine 13 konkurranser. I motsetning til hvordan konkurrenter leverer løp som finner plass på verdensstatistikken, leverte Zerei sine beste løp fullstendig alene i del av løpene hvor alt avgjøres.

Zerei fikk aldri en mulighet å konkurrere i felt. Spirit pekte på denne urimelighet ved en rekke anledninger, vi håpet på å kunne stole på omgivelsene når det skulle ordnes et stevne lagt til rette nettopp med fokus på 10.000m

NRK som ellers er så flink med friidrettsdekning ut i de norske hjem fulgte heller ikke opp. I stedet handlet alt om Sondre, Sondre, Sondre som så totalt mislyktes og Karoline, Karoline, Karoline som løp med ulovlige sko og ulovlig fartsholder dersom rekorder skal settes

Vi ble dagen derpå kontaktet av NRK Sporten for et mulig "plaster på såret" intervju. Det ble såpass høyt under taket de vel 30 min intervjuet pågikk, at det ikke egnet seg for publisering

Nedenfor har vi kopiert artikkelen skrevet av meget friidrettsinteresserte Espen Iversen, leder sport i byens nr 2 avishus Rogalands Avis

Det er respektløst at forbundet ikke leverer, uttaler Gjert Ingebrigtsen i denne artikkelen