Robustløpet, Egersund halv og 10km, Hålandsvannet og Siddisløpet - vårens regionale løp klassikere

Hålandsvannet 7km og halvmaraton onsdag 12.april inngår sammen Siddisløpet 22.april blant løp med opp mot 500 deltakere eller mer. I siste normal år i 2019 endte Hålandsvannet opp med 509 fullførende deltakere mens Siddisløpet endte opp med 693, ref Kondis oversikt

Per Haga fra PS Selskapsutleie & GTI mot passering underveis i Hålandsvannet halvmaraton. Per en habil maratonløper og en sterk bidragsyter til at friidrettens løpeklubber gis mulighet å skape gode løpsarrangement gjennom levering av telt og alt et event måtte trenge for å piffe opp arrangementet

Uten at vi vet regner vi med at han innehar en meget sentral rolle i oppbyggingen av PB mila og Randabergfjellet opp med entusiastiske Grødem Runners som holder en særdeles stødig hånd rundt arrangementsavviklingen

Spirit har helt nylig lagt ut 2023 info for påmelding neste løp innen Randaberg kommune og med foreløpig kun 17 påmeldte er det såvisst tid for å legge ut påmeldingslenke til eget løp

PÅMELDING HÅLANDSVANNET - onsdag etter påske den 12.april

ROBUSTLØPET, BRYNE - LØRDAG 18.februar

Arrangert første gang i februar i fjor og med hele 297 fullførende deltakere som gjør løpet til et av de større regionale løpsalternativ nå tidlig vår eller sen vinter alt ettersom

Påmeldingen til løpet synes være helt prima idet 237 løpere i skrivende stund er påmeldt

Blant løpklassikere forøvrig er Egersundmila og Egersund halvmaraton lørdag 4.mars et helt sentralt mål for milslukere som gjerne sikter mot et av vårens mange utenlands maraton.

Vi vet at løpere som ikke traff blink på gjennomføringen av HOKA Solastranden halvmaraton - enten det skyldes den bitte lille vind, eller bitte litt for hard åpningsfart - nå trener med full konsentrasjon mot Egersund. Og hvor mange av regionens beste løpere etter oppsummert sesong står igjen med Egersund som sin favorittløype både på 10 og 21km. Og hvorfor det?

Jo, fordi man løper sammen i gruppe det krevende partiet mellom 3 og 5km og deretter kun kan kruse gjennom resterende del av løpet enten man skal opp mot vending etter 10,5km eller man velger å snu ved 5 km merket. Og når man løper første halvdel av løpet fornuftig er det den letteste del av løypa som gjenstår, man er garantert negativ split, selve nøkkelen til å få ut det beste av seg selv

PÅMELDING EGERSUNDMILA OG EGERSUND HALVMARATON - LØRDAG 4.MARS

Men også tradisjonsrike løp som Orremila 18.mars, Parkløpet Sandnes 1.april, Mortenløpene 15.april, Ålgårdstafetten 27.april og Strandamila 1.mai er løp som mange liker å finne plass til i sin løpkalender

For spesielt interesserte arrangerer Undheim Jærkysten Ultra 25.mars, EIK friidrett i Egersund har på trappene terrengløp fredag 31.mars, Bersevannet rundt er et kjekt terrengløp i Bjerkreim som bruker å bli avviklet 3.eller 4.søndag i april med barneløp, bakker og tjohei.

Og om ikke dette er nok er det hver eneste lørdag tidlig morgen året rundt City Park Run fra Mosvangen camping. Det løpes fra campingen opp Vålandskråningene og tilbake tils. 5 km

Av nevnte løp ser det ut som at Jærkysten Ultra er kommet lengst i markedsføringen av sine løp blant løpene de første to måneder - idet hele 40 påmeldte er registrert i skrivende stund

PÅMELDING JÆRKYSTEN ULTRA

Bildet fra 2019 utgaven av Siddisløpet, hvor 693 løpere fullførte løpet iht statistikk materiale fremstilt av Kondis.no