top of page

Ryeløpet 5km tirsdag: Julie (1) og Thomas (3 ) - igjen på pallen

Oppdatert: 16. mai 2019

Julie Aspesletten og Thomas Asgautsen bekreftet fortsatt fin formutvikling foran viktige løp som nå kommer for Spirits løperprofiler på østlandet. Begge vinner i sine konkurranseklasser med hhv 18.25 og 16.29 hvor de ytre forhold tydeligvis ikke har vært optimal

RESULTATER:

Kun 2 uker etter sitt 2.29 løp i Bergen City Marathon fortsetter Thomas Asgautsen sitt råkjør. 16.mai løper Thomas sitt 3.dje ressurskrevende distanseløp på 5 dager da han løper 10.000m i OSI Friidretts banestevne ved Sognsvann i Oslo.

I litt kjøligere vær rundt 6-7 grader som da Narve Gilje Nordås på Stord satte norsk årsbeste (29.51.90) ville det vært mulig, men når gradestokken drar seg opp mot +20 har det ofte vist seg være omtrent umulig å løpe fort på langdistanse

Når det dessuten neppe er ordnet med fartsholdere, er vi redd at NM kravet på 31.59.99 blir for tøft i Asgautsens debutløp - på noe så krevende som 25 runder på bane

Med tiden 18.25 løp Julie Aspesletten Ryeløpet (5km) 19 sek fortere enn i samme løp i fjor. Vi synes dette er skikkelig oppmuntrende for Julie. Selv om Julie i Sentrumsløpet rykket frem fra 16.plass i fjor til 11.plass i år, ble Julie noe skuffet ettersom tider i år var gjennomgående svakere enn i sesonger når lufta var lettere å puste i enn ved årets utgave

Noen ytterligere sammenligninger herved som gir grunn til ny inspirasjon, ny Spirit...

Thomas Asgautsen løp 31 sek fortere enn i fjor mens sterke løpere som Jessica Gunnarsson med 36.46 og 8.plass i Sentrumsløpet samt Øistein Mørk (45) med 31.34 Hytteplanmila i fjor løp henholdsvis 18 og 12 sek saktere enn i fjorårets utgave av løpet på Bygdøy.