top of page

Sandnes torsdag: sterk sprint & mellom distanse resultater og Spirit løper vant Etne halvmaraton

Oppdatert: 6. aug. 2021

Svein Olav Kragstad 800m på 2.07.43 er over 9 sek forbedring av fjorårs pers

Mathias Hove Johansens 10.45 på 100m i godkjent vind +1.0 sterkeste resultat i et stevne med sterke veteran prestasjoner så vel på kort og langsprint som på mellomdistanse

Bryan A. Sebastian G-17 fra Sandnes IL vinner 800m på 2.06.91. I følge oppdatert statistikk er dette en super forbedring av tidligere bestetid 2.11.79 og vel halvsekundet foran Spirits Svein Olav Kragstad på 2.plass.

Leif Johannes Omland i gult fyller 39 i år. I kveld flyttet han offisiell pers fra 2.20.75 til 2.14.76 - en nesten utrolig forbedring formodentlig et resultat av mye langtur trening i sommer mot Farsund Maraton 4.september.

Alf Ante Idland Tornensis som ses foran i grå singlet fikk sin offisielle bestetid fra ifjor dunket med 0,02 sek av Krakstads 2.07.43 i Sandnes stevnet torsdag.

Nå ser vi bare frem til at flere 800m tilbys i kretsstevner fremover. Klubbens klart beste på 800 i fjorårets innendørssesong Hans Petter Aakre har NM gull i 4x800 mix stafett men en vaksine sprøyte slo ham helt ut og individuell 800 debut i utendørs stevner måtte igjen utsettes

Zerei satser ikke på 800m men da vi under hans 10.000m OL kvalik løp i Manchester klokket 8 sekunder høyere fart på løpets siste 800m enn 4-dobbel OL gull vinner Mo Farah, er dette en indikasjon på hans tempo gener. I et solo treningsløp i fjor i april gikk 800 unna halvsekundet raskere enn Håvard Lalit Øglænds offisielle Spirit klubbrekord 1.55.85 fra 2017.

Utendørs har ellers ingen Spirit løper vært under to minutter på 800.

Espen Swan Rørvik blant mange mosjonister tilbake på mandagens intervall rundt Vannassen var Spirits 3.mann som prøvde seg denne superfine friidrettskvelden i Sandnes. Espen løp en helt ok 800 ut fra foreløpig treningsgrunnlag

Sjur Ferkingstad bosatt i Haugesund tilbake igjen som Spirit medlem etter noen sesonger i HIL. Formen til Sjur synes absolutt å være bedre enn noen gang

Etter 4.plass i sin veteranklasse 40-44 under NM Maraton innlagt i Jølster Maraton den første helga i juli måned, var Sjur en av 30 startende i gjenåpnede Etne halvmaraton mandag 2.aug

Etter at Sjur vekslet om å ligge på 1. og 2.plass underveis gikk han likegodt helt til topps i et løp med Etne EVENT og utrettelige Einar Gisle Sellevoll som initiativtaker. Etter hvert som vi alle håper at pandemien nå skal være over er siktemålet nå å gjenoppbygge IF Klypetussens tidligere svært godt besøkte halvmaraton langs flott fjord- og fjell landskap.

Sjurs vinnertid ble 1.15.44.

Kondis laget fin forhåndsrapport 29.juli og har nettopp lagt ut fersk rapport fra årets nye løp

ETNE EVENT - NYSTARTET HALVMARATON 2.AUGUST 2021

Ebrahim Abdulaziz som ble årets norske mester på helmaraton med 2.19.51 løper i samme klasse 40-44 som Sjur Ferkingstad. Sjur på 4.plass med 2.48.40. Eirik Dalva Skaale på 5.plass i samme klasse med 2.49.38.

Thomas Asgautsen med 1.plass fra Stavanger, Bergen og Oslo Maraton løp også Jølster NM men høy temperatur var ikke noe som passet denne gang for Thomas som havnet langt ned på resultatlista