Sara løper fort igjen, ex lagkaptein klar for nye løft i HK stafettens eliteklasse

Lørdag fulgte hun eldste sønnen i Barnas Siddisløp, søndag vant hun Berseløpet på sterk tid og torsdag leverte Sara Aarseth strålende under testløp i Ålgårdstafetten

NM gullvinner Anne Jorunn Hodne har prøvd seg, Ida Tjørsvaag har løpt etappen to ganger og NM deltaker Silje Torsvik med 16.46 i fjor på 5km har gjort to forgjeves forsøk i 22 og 23.

Ingen har vært i nærheten å ta Saras klubbrekord 6.38 på den 1910m lange 4.etappen. Etappen er teknisk krevende, utfordrer tempo egenskaper, krutt i bena og fighting spirit.

Henger vi med blant eliteklassens 7-8 beste lag etter ferdig løpt 4.etappe kan det bli moro i Oslo lørdag, Spirit har nemlig gode folk også på de neste etapper

Sara er satt opp på 5.etappe i årets stafett. Mest sannsynlig forsyner hun seg med nok en ny klubbrekord. Kari Viks klubbrekord 4.13 på de kuperte 1260m har overlevd alle angrep siden 2017.

Søndag stilte Sara opp i terrengløpet Bersevatnet rundt i nyere tid omdøpt til Berseløpet.

Vi gav løpet en varm anbefaling som familieutflukt løp under vår rapportering fra Siddisløpet

Bjerkreims egen Monika Vassbø bruker alltid å være med, så også i årets løp hvor hun ble nr 2 på ny pers 21.54. Sist helg løp Monika Sentrumsløpets 10km i Haugesund på 39.00 og var 1.23 bak 36.13 løper Marie Kloster i mål.

6 dager etter sin andre 4.plass under Byrkjelo NM 2018, fortsatte Sara Aarseth sitt vinnerrush i Stavanger Marathon med seier på halvmaraton før hun to timer senere utfordet NM bronse vinner på 1500m Christina Toogood på 5km og endte på 2.plass 5 sek bak i mål.

Her gratulerer hun Julie Aspesletten med seier på helmaraton på en stor dag for Spirit hvor Ørjan Grønnevig vant 5km og Thomas Asgautsen på helmaraton gjorde kort prosess ved å beseire en dansk 2.25 løper Klaus Hagensen med 4,32 min i samløp.

At Sara kan være på vei mot gammel form er søndagens vinnertid 21.43 i Berseløpet kanskje et eksempel på? Monika Vassbø på 2.plass var 11 sek bak i mål.

På sin 1000m under årets Ålgårdstafett leverte Sara på 3.08 og var 6,9 sek bak Spirits beste mellomdistanse løper Oda Andersen Lundeby til veksling.

Da Sara satte sin "uslåelige" klubbrekord på 1910m i Holmenkollstafetten holdt hun en snitt fart på 3.28. Da Kari Vik satte klubbrekord på den kuperte 5.etappe 1260m var snittfart like under 3.21.

Å nei, vi løper ikke med noe press, gjør vi vel?