Siddisløpet: alle sluttider feil, også den nye løyperekorden til Zerei

For noen løpere en god nyhet, for Racetracker tidtakersystem en dårlig nyhet fordi eksakte tider skal justeres med 4 sekunder. Hva arrangør gjør med den nye løyperekord vet vi ikke?

Det var et verdensklasse løp Zerei Kbrom Mezngi leverte lørdag rundt Stokkavannet, spesielt siden også løypa er en del metere lengre enn da Bjørnar Ustad Kristensen i 2008 noterte den forrige løyperekord på 23.29

Mens opprinnelig løype helt nøyaktig er kontrollmålt til 8053m vil vi tro at nåværende løype etter endring foretatt i 2019 kan anslås å være temmelig nær 8,1km eller lik arrangørs mange år oppgitte løypelengde.

(Som tidligere fremholdt er turstiens helt nøyaktige lengde 8113m)

Saken handler om at tidtakersystem ble igangsatt på slaget kl 12.00.00, mens løperne slapp avgårde kl 12.00.04. Nå kjenner ikke vi til de små tideler som kan være avgjørende for fastsatt tid ettersom hundredels sekunder skal forhøyes opp til nærmeste hele sekund under gate- og mosjonsløp.

Ut fra speakertjenesten fanget vi opp et avvik på tid for Zerei fra 23.19 først oppgitt til 23.23 som ble stående som såkalt offisiell tid. I ettertid viser det seg fra eksakt stoppeklokke tider tatt fra avfyrt skudd til målpassering at alle tider skal nedjusteres med 3 eller 4 sekunder - da avhengig av hvilke side av 4 sek margin hundredeler faller på

Løperne som stod helt fremst på startstrek - den såkalte eliteklassen - gis bruttotider, mens løpere lengre bak gis nettotider. Alle disse litt bak i rekkene løpere kan således trekke fra 4 sek på sin sluttid

Så da ble vi vel i enda litt bedre humør ?

Men selv om nå tiden justeres ned 3-4 sekunder blir plasseringen i løpet den samme. Richard fra Spirit ble nr 10