top of page

Solnedgangen og Forusløpet - Spirits rekord kjappe og rimelige mosjonsløp


Spirits neste løpstilbud er å igjen møtes på eksotiske Solastranden. Onsdag 14.juni møtes vi på sen kveldstid for å løpe 5km. Etterpå kan du få ta del i den mektige solnedgangen


Frem til ut mai måned koster det kun kr 199 å melde seg på til denne idyllen



FOTO: Geir Eikeskog


Tirsdag 5.september er det igjen duket for løp i rundløypa ved Kanalsletta på Forus hvor vi inviterer til årets nyhet 10km. Løpstraséen også benevnt som Frode Tjelta løypa har utviklet seg til alle maraton- og halvmaraton løperes favoritt treningsløype.


Medmindre det lokale langdistanse miljø er opptatt med konkurranser, har det formiddags tid hver lørdag etablert seg en større gruppe milslukere som sammen løper langintervall her.



FOTO: Geir Eikeskog


Det var også i denne løypa Jakob Ingebrigtsen 20.mai 2020 satte sin norske 13.28 rekord på 5km og hvor Vienna S. Dahle på neste (korona) start ble dratt med til kjempetiden 16.14.


Elitefolket vil få sitt tilbud også i år idet Spirit gjør et nytt forsøk på å lokke Gjert Ingebrigtsen til å planlegge for nok en norsk rekord - denne gang på 3km. Narve Gilje Nordås ville så klart ha satt norsk rekord dersom ikke Gjert hadde misledet ham og hans fartsholdere til istedet å ta en fartsøkt ved Mosvannet på en dag hans team forhåndslovet arrangør start.



FOTO: Espen Swan Rørvik


Rogaland har landets ledende gateløpere på så vel dame som herresiden. Vi synes nesten det er en selvfølge at når lokale arrangører rigger i stand til at nye norske gateløp rekorder kan settes, så bør man nesten kjenne sin besøkelsestid og lojalt stille opp. Dermed forventes at aktuelle løpere/trenere setter av dato i avtaleboken og lar disse pengegreiene ligge...


Så gjenstår å se om vi får til en tilsvarene duell som under løpets vellykkede 2020 debut.

Kanskje vil til og med europas ledende gateløper i 2021 Zerei Kbrom Mezngi også vurderer å stille til start? Som kjent toppet Zerei Europastatistikkens 10km med 27.39 (norsk rekord) og i tillegg også halvmaraton med tiden 1.00.07.


Kanskje vil Forus arena bli stående med 3 norske rekorder innen avsluttet løp tirsdag 5.sept.


For å sikre at treneransvarlige Gjert Ingebrigtsen, Asle Tjelta og Kåre Osnes ikke velger bort vårt elite løp har vi satt 3km start til kl 1930, slik at selv om det blåser noe vind i løypa v/ halv seks tiden kan vi nærmest garantere vindstille når løpet skytes i gang.


MEN - DET ER MOSJONSLØPERNE SOM EGENTLIG SKAPER DEN RIKTIGE RAMME

Solnednedgangen og Forusløpet er Spirits såkalte lavkost tilbud hvor medalje kostnader og andre kostnadsdrivere er satt til til et minimum.


Dette gjør at vi kan tilby deltakelse for hhv 149 (Forusløpet) og 199 (Solnedgangen) frem til ut mai måned




NB!

På EQ timings påmelding for Forusløpet vises 5km som aktuell distanse. Går man imidlertid inn på påmelding vil man finne at det er 10km som er årets distanse for mosjonsløpere. Rent teknisk gjenstår å få rettet opp dette, men det er fortsatt lang tid igjen til løpsstart


10km ny distanse, 5km utgår. For friidrettsklubbenes ledende aktive vil 3km være årets valg

210 visninger
bottom of page