16. Bjørn Ingvar Kydland 9.41.0 Stavanger 2015

17. Eirik Dalva Skaale 9.41.71 Lye 2019

18. Rune Eie 9.45.03 Tau 2020

(*)

Magnus Bøen Hope løp Mosvannsløpet på 9.45. Med løpets snitt tempo lagt til grunn gir dette 9.37 ved passering 3000. Mosvannsløpet 2020 med start og mål på samme strek. Som tidligere bekjentgjort er turstien kontrollmålt til 3041m. Før fjorårets løp var løypa 27m kortere, startstrek var flyttet fremover for at enda flere fikk starte helt fremst ved start

Filip Oanes (24) i Newcastle drakt imponerte oss kolossalt da han i Adventløpets 10km suste over mål kun 6 sek bak 31.06 løper Thomas Asgautsen. Filips 3000m formtest på Tau stadion viste at løpet i desember ikke var en tilfeldig formtopp dag. En kruttsterk siste 1000m sørget for at målsettingen om å løpe under 9.00 ble skviset med nær 10 sekunders margin.

Dennis Kvame Ravndal fortsatt bare 13 leverte også langt over forventningene da også noen av ungdommene i Spirit ønsket sjekke formen før stevnealvoret begynner utover sommeren. Lå to sekunder bak sitt skjema til 9.45 etter 2000m. Med en flott beregnet siste 1000 på høyt 3.07 suste han inn på 9.39.83

Håvard Andersen Bråthen til høyre åpnet i overkant tøft til første passering. Perfekt løpevær sørget likevel for over 20 sekunders forbedring av tidligere 3000 pers

Ytterlige to-tre løpere med 3000 potensiale på 9.40 tallet valgte å utsette sin 3000 formtest, men yngstemann Thimon Kvame Ravndal som fyller 11 i år klarte ikke å vente. Ble inspirert av de voksne som ønsket å teste seg og byttet bort fast bakkesprint med en langdistanse test. Målsetting for en 3000m basert på treningsfart så langt i vinter, kanskje ned mot 11 minutter.

Det ble 10.44.84!

# 275 Håvard Barkved på 3.plass sørget for fem dobbelt Spirit i Hinnaløpet 31.oktober bak vinner Roy André Erland og Andy King på 2.plass. Håkon Alvestad #279 løp også for Spirit da han i vind og regntunge "Solnedgangen" løp 5km på 17.26, to sek foran kvinneklasse vinner Christina Toogood i mål. Toogood har løpt 3000m godt nede på 9 tallet

Håvard Andersen Bråthen # 277 eneste blant Spirits mange deltakere i Hinnaløpet som turde prøve seg på en 3000m i fjor. Ettersom ikke mange muligheter tilbys å få løpe den kjekkeste av de kortere langdistanseløp, kunne nok langt flere med fordel ha forsøkt seg.

Håvard Barkved sluttet seg til team Spirit høsten 2020. Blant mange som nok ser frem til å få ordnet med bestilling av klubbtøy når Trimtex i neste uke vil gi oss web kode nr for nye kjøp

Adventsløpet 19.12. siste gang åpne mosjonsløp ble avviklet før ny pandemi oppblomstring la begrensninger Vi ser Håvard spurte fra fjorårets NM gull vinner på 10.000m Vienna Dahle som på noterte 9.26.05 på 3000m i fjor