top of page

Spirit beste kvinner og beste menn i Energistafetten for nær 8000 løpere

Oppdatert: 3. jun.


Hele energibyen mobiliserte men var sjanseløs å holde følge med byens beste breddeklubb


Landets 10.beste kvinner i Holmenkollstafettens eliteklasse tok en suveren seier iår som ifjor. Bak f.v. Karoline Lien, Silje Gundersen, Kristin Vabø, Anne Braut, Sara Aarseth, Helena Hope og Silje Torsvik. Foran f.v. lagkaptein Nina Søndenå, Linnéa Valhovd Hove og Andrea Sætre.


Energistafetten er først og fremst en bedriftsstafett

Men i takt med økning i deltakerantallet vokser interessen for stafetten også innenfor aktiv friidrett. De største bedriftene har dessuten startet å toppe lag for om mulig holde følge og være med helt fremme når de første lagene fra første seedede pulje kommer mot målPreben Aase løper i mål på beste etappetid 5.16. Spirit kom så fort til mål at speakere ikke var helt på plass for seiersintervju, men det gjorde ingenting fordi Preben bare løp videre for en gjenstående etappe han måtte ta for sin bedrift Veidekke.


Det ble aldri noen reell konkurranse mellom byens to beste gateløpsklubber GTI og Spirit og det skilte tilslutt 1,19 min mellom de to beste lagene i mål hhv 41.23 og 42.42.

Likevel var det stor konkurranse om beste etappetider på første og siste etappe m/nøyaktig samme lengde som under fjorårets stafett.


Spirits Preben Aase som fortsatt ikke har tatt NM kvalik krav 31.59.99 løp 10.etappe på 5.16 kun tre sekunder bedre enn GTI's Ragnar Stølsmark (39) med såpass sterk pers som 30.57.56 på 10.000m da han for 8 år siden ble nr 14 i NM.

Ingen løp avgjøres i første sving er et gammelt jungelord fra Spirits tidligere løpsrapporter. Denne for oss ukjente løper løp som en rakett ut fra start. Hvor lenge han holdt seg fremst vet vi ikke men all ære for frisk satsing foran de rundt 60 lag som var tildelt 1.pulje kl 1245

Egentlig var det kun Spirits kvinnelag som holdt elitenivå i årets Energistafett som 10.beste

norske lag i årets Holmenkollstafett, mens klubbens menn var 38 sek fra opprykksplass elite.

Sara Aarseth skulle på 10.etappe måle seg mot en av fjorårets superløpere i klubben Oda A. Lundeby som løp sin 1500m pers på bane ned med vel 22 sek fra 4.50.3 til 4.27.99. Rett skal være rett Oda løp først 9.etappe ca. 700m før hun fortsatte på sin yndlingsetappe motbakke 1700m oppover langs Amfi Madla med start fra Trafoen.

Jeg håpet å gå for ny klubbrekord på etappen tror vi hun sa til stadion speaker. Som vi ofte har skrevet om Sara i tidligere reportasjer:


gi henne en stafettpinne så løper hun som et uvær. Etappetid Oda 23: 6.13 og Sara 24: 6.08

Mens så vel Sandnes som Skjalg holdt seg borte fra så langt tidenes største løpsbegivenhet i region Stavanger stilte EIK friidrett i Egersund opp med to meget anstendige lag og sikret 3.og 4 plass totalt i såkalt "Åpen klasse"


Vi ser også langt fremme fra start Anne Braut fra Spirits kvinnelag som med etappetid 4.32 faktisk løp inn til totalt 5. beste etappetid "overall"


Spirit stilte også med et tredje lag et mixlag. Vi holdt på å si nesten heldigvis så oppdaget vi for sent at klassen for mix lag minst måtte bestå av 50% damer. Ved innbytte en ekstra dame

ville samtlige av arrangementets tre store pokaler havnet hos Spirit, det ville vært for gale, vi er dessuten en for ung klubb til å ha anskaffet oss klubbhus....noen der ute som hadde noen planker liggende?

Sindre Jørgensen elsker 1.etapper når han først stiller i noe så umulig som å løpe en stafett. Han ble en av 8 løpere på Spirits vinnerlag som noterte beste etappetid. I år gikk etappen unna på 4.03, i fjor inneholdt Energistafetten like 1.og 10.etapper som i årets stafett.


Vi har ikke sjekket etappetider fra i fjor, vi vet bare at Spirit stilte med en av sine mest råe tempoløpere, vinneren av sprint etappen Randabergfjellet opp og med klubbrekord 1.19 på siste etappe 500m i Holmenkollstafetten

Svein Hagen tv. som vanlig ute for Aftenbladet med sin gode skriverpenn og solide kamara. Anbefales å ta en titt på Aftenbladet.no

GTI's formann og nestformann koste seg foran Spirit og GTI's stand i målområdet. Dessverre fikk de tre utstiller lag som hadde påkostede utstillinger ikke mulighet å henlede publikums oppmerksomhet rundt de flotte tilbud byens friidrettsklubber står for

Er man løpsvillig og dessuten på stigende formutvikling tar man gjerne en etappe ekstra for arbeidsgiver som her hvor Sara Aarseth løper 1.etappe for Felleskjøpet bil.1.veksling Mosvannet - Sindre Jørgensen i tet og gir Per Christian Bårholm et forsprang på 8 sekunder til GTI's superklatrer Jack Kosky i blått til venstre. FOTO: Steffen Thorsen


Per Christian Bårholm fikk etappen nesten ingen vil ha fordi gata opp Dr.Græsliesvei rett og slett er meget tøff og faktisk også strevsom lang. Bårholm møtte GTI's superforsterkning og nestbeste løper Jack Kosky, ble passert da Kosky løp 22 sek fortere. FOTO: Steffen ThorsenLinnéa Valhovd Hove fikk den tøffe motbakke etappen opp til Vålandstoppen og med tiden 5.29 hadde hun kun seks herreløpere foran seg på etappen. FOTO: Steffen Thorsen


Foto: Steffen Thorsen

Gaute Byberg fikk pinnen 13 sek bak GTI's André Puntervold Pereira før han på stafettens lengste etappe de 2500m nedoverbakke fra Vålandstoppen kunne levere kun 2 sek bak GTI.


Veksling # 4. Andrea Sætre har løpt over Eiganes 750m fra Stavanger stadion til veksling "på det store grøntområdet nedenfor boligblokkene". Nina Søndenå overtar "en lettløpt 1000m etappe på asfalt". Etappen inkluderer to tøffe 90 gr svinger frem til man er ved veksling inne "i nabolaget" på Stokka.


Nytt Spirit medlem denne uka Christine Christophersen stående til venstre og som også skal prøve seg på samme 1000m etappe. Og glimrende løpte 1000metere på begge to inklusiv 2 krappe svinger og lengre motbakke på hhv 3.21 og 3.44 er "good"


Ørjan Hviding løp så bra 300 metere rundt Gisketjern for 10 dager siden og løp kortetappen på 750m også såpass bra (2.03) at vi gjerne skulle ha sett ham påmeldt til 800m under KM i Sandnes lørdag 8.juni. Før han har prøvd vet vi ikke om han kan være en ny "dark horse" på de kortere mellomdistanser?

Karoline Lien har fulgt en av GTI's beste på kvinnesiden Therese Skeie som en skygge enten det har vært en halvmaraton, maraton eller ultraløp fra Egersund til Bryne.


Nå som begge også har begynt å markere seg som stafettløpere måtte vi nesten gløtte litt på hva de hadde på samme 8.etappe 1000m med både utfor bakke og motbakke samt noe svinger også her.


Therese - tid 3.19

Karoline - tid 3.19


Blant bedriftslagene var Prosjektil 1 høyt oppe. Med totaltid 45.35 kan lagets ankermann hvile ut etter 3.plass i klasse Bygg- og anlegg.


Richard Kverneland løp 7.etappe 1700m på Spirits vinnerlag på 5.28, løp 17 sek raskere enn nærmeste konkurrent GTI.

Sammen med Richard Kverneland på bildet over utgjorde denne gjengen årets vinnere av Energistafetten.


Steve Acarregui løp inn til 5.plass i åpen klasse i klasse mix med flest menn. Med tiden 48.34 var kun Spirit og GTI's toppede lag samt to lag fra EIK friidrett foran.


Tre unge Spirit veteraner som har vært med i en årrekke og som seneste to måneder har vist takter som begynner å ligne sitt gamle jeg?

Rent bortsett fra at vi hadde et ekstra bilde liggende er Saras oppsiktsvekkende 10.etappe

kommentert lengre opp i reportasjen.


Ben Zywicki løp 9.etappe 1350m på 3.46. GTI's Finn Isaksen løp to sekunder raskere. Isaksen har rukket å bli en av GTIs absolutt beste løpere, mente selv han pr dato var i stand til å løpe 10km på 31.45.


I årets Holmenkollstafett tangerte Ben 8.44.20 løper Thomas Asgautsens klubbrekord 3.33 på 5.etappe 1260m sammen med 2.02.82 løper Mads Helland


1.05.53 løyperekordholder i Egersund halvmaraton (2014) og 2.18 pers på maraton har vært gjennom en vel 2 årig akilles problematikk og startet forsiktig opp igjen i februar med 300m intervaller i Sandneshallen og to-tre ganger i uka 5-8km turer før han nå v/ utgangen av mai er oppe i 140km i uka.


Lars Ivar Folgerø løp for "jobben" lørdag og antageligvis blant lagets beste

Kan hende ser også andre av Rogalands nær 50 friidrettsklubber verdien i å danne stafettlag som brobygging til noe større? Dalane Tidende fremholder i dagens avis at Egersund tok en 3.plass blant 770 lag i Energistafetten og i farten tok de jammen også en 4.plass. Budskapet fra lagledere var at kanskje betyr dette at vi kan få til lag også til neste års Holmenkollstafett.


I klasse kvinner senior stilte Bjerkreim tre lag, GTI to lag samt Undheim og Spirit med ett lag hver. Kvinner går foran, kvinner får det til osv. Spirit stiller til og med med lag i kvinner elite...


Ka med alle menn, korr e alle heltar hen?


Tord, Nina, Silje og Steffen har gode holdninger, er gode lagbyggere som hver eneste uke stiller på klubbens fellestreninger som tar ansvar for andre enn bare seg selv.


Slike representanter gjør det hyggelig å drifte klubber, og det er ikke om å gjøre å løpe på bane, det bare gir deg en helt annen Spirit!


SLUTT RAPPORTERING ENERGISTAFETTEN

636 visninger

Comments


bottom of page