Spirit på 1500m tokt under KM 2.dag

Med 4.38.45 kuttet Oda A. Lundeby nær 12 sek på sin 1500m fjorårs pers og Andrea Sætre løp sin aller første 1500m på helt strålende 4.58.95 - 7.plass på årets senior kretsstatistikk

Med 4.18.75 tok Christina M. Toogood 5.plass under 2021 NMs 1500m finale og har tidligere NM bronse på samme distanse. Christinas fjorårsbeste var 4.20.88

Under 2.dags KM i friidrett på Ålgård blåste det en heftig bris på tvers av banen noe løpere foran i front merket spesielt godt. Her med 300m igjen til mål fikk Oda kontakt med sin langt mer meritterte motstander og med 200m igjen til mål rykket hun fra og løp inn til KM gull

"Me e så god at det går nesten isje an"

Det var gøy å gå rundt med kamera som Spirit leder søndag ettermiddag.

Og vi har flere Spirit oppturer å fortelle om....om litt....

Svein Olav Krakstad (42) med innendørs pers 4.11.24 er ofte benyttet som fartsholder idet hans astma plager ikke tillater høyt tempo sommerstid. I dagens KM lot han førsteårs senior Alf Ante Idland Tornensis med 4.04.92 som 1500m pers som Spiritløper i 2021 ordne fart.

Svein Olav fornøyd med 4.17.04 sitt beste utendørs sommerstid løp noensinne. Alf Ante var også tålig fornøyd med 4.14.76 etter en heller laber konkurransemessig fjorårssesong. KM gull til begge hhv menn senior og menn veteran 40-44 år.

Å ankomme sent til stevnet og i tillegg stille i et KM uten klubbantrekk ville vært grunnlag for diskvalifikasjon dersom dette var et KM arrangert for et par ti år siden. Men siden bildet ble ganske skarpt lar vi under tvil publisering nok en gang passere. Spesielt også siden Laimitus satte ny utendørs pers med 4.27.35.

En av dagens virkelige høydepunkter fikk vi på 1500m i klasse G14 hvor Lucas Andreas Bøen Hope, Spirit friidrettsklubb løp persen sin ned med hele 10,91 sek til gode 4.36.87.

Med denne tiden kan han begynne å sikte seg inn mot eldre bror Magnus sin G14 årsbeste 4.32.27.

Og selv om Lucas har en del å gå på teknisk var løpet i dag en opplagt fremgang også hva angår teknisk utførelse