SPIRIT ÅRSMØTE 23.FEBRUAR - ÅRSMELDING GR. TRIATLON

Hanne Sande, NM Gull mellomdistanse 25-29 år og 1.plass Ironman AG - en av 3 utøvere m/ triathlon NM gull i 2022

Leder triatlon styret Guppi Ra har laget følgende årsmelding som føyes til tidligere publisert årsmelding sport for friidrett og ultra. Publisert dato 9.februar.

Jan Morten Ra tidligere verdensmester i AG (Agegroup) 35-39 deltok også World Triathlon i august tidligere ITU med egne definerte EM og VM. Her deltok Jan-Morten i VM med 2km svøm - 80 km sykkel - 20km løp. Her ble det Bronse i AG 40-44 i Slovakia i samme trasé som Blummenfelt og Iden deltok i dagen før.

HER FØLGER ÅRSMELDINGEN FRA GUPPI:

Vi syntes godt igjen i oransje under Ironman Sandnes! I tillegg gjorde vi nesten rent bord når det kom til medaljer og prestasjoner.

Det ble også VM kvalifisering. Jan-Morten og Torbjørn valgte å takke av men Hanne, Linnea og Joel tar turen til Finland under Ironman World Championship i 2023!! NM TRIATHLON Mellom Distanse 18-24 år Linnéa Valhovd Hove Gull og 2.plass Ironman AG ( dette i hennes debut i 70.3 distanse!) 18-24 år Silje Milenkovic bronse 25-29 år Hanne Sande Gull NM og 1.plass i Ironman AG 40-44 år Jan-Morten Ra Gull NM og 1.plass Ironman AG med en 5.plass over all.

Flere av klubbens medlemmer var med i sin aller første 70.3. De som ikke fikk blitt med var med og heiet våre 16 deltagere frem i løypene! Vestlandsvær var det nok av men stemningen strålte om kapp med det skiftende været Challenge Family VM, The Championship, i mai - halv distanse 70.3 (1,9 km svøm - 90 km sykkel - 21,1 km løp). En 2. plass i AG for Jan-Morten i denne kvalifiserings konkurransen. World Triathlon i august tidligere ITU har egne definerte EM og VM. Her var det Jan-Morten som deltok i VM med 2km svøm - 80 km sykkel - 20km løp. Her ble det Bronse i AG i Slovakia i samme trasé som Blummenfelt og Iden deltok i dagen før. Jan -Morten fikk endelig deltatt i etterlengtet Hawaii VM fulldistanse 140.6 (3,8km svøm - 180 km sykkel - 42,2 km løp) i Kona i Oktober 22. Kvalifisert i IM Mallorca 2021. Uheldigvis fikk han Covid 14 dager før start så mål om prestasjon og pers måtte skrinlegges, så planen ble etappe for etappe kontrollert med mål om å fullføre, noe han gjorde med stil.

Med Vennlig Hilsen,

Guppi Ra

Medlemstallet i triathlongruppa har gradvis steget til vel 40 siden oppstart i 2018 hvor laget tok NM medaljer i fleng under mesterskapet på Bryne

Rune Eie foran på bildet deltok i Rondane 100 miles i august med Mari Nustad Mauland fra Spirit og fra GTI's Tom Erik Halvorsen og kompis Aleksander Skålevik fra Dale Fjelløpere

TILLEGG FRA ULTRAUTVALGET TIL SPORTSLIG UTVALGS TIDL. PUBLISERTE ÅRSMELDIG

Rapport skrevet av ultraløputvalgets Gunnar Aarseth

ULTRA Spirit har som mål å etablere et godt miljø også for de som løper lengre løp, både de som løper på landeveien og i terrenget. Det er flere løpere i klubben som synes om å delta på lange løp, både nasjonale arrangement og løp i utlandet. Både lengden på løpene og den enkeltes ambisjoner varier. Innen ultramiljøet er det et spesielt godt sosialt samhold mellom løperne, noe som ofte blir fremhevet som en viktig faktor for gjentatt deltakelse på slike utfordrende aktiviteter.

Klubbens to profiler innen ultraløping er Mari Nustad Mauland og Rune Eie, begge med gode resultat under 100 miles i Rondane i 2022 og ved flere andre arrangement. NM i terreng ultra ble gjennomført i Nordmarka, og klubben deltok med to veteraner; Shezad Inayat og Gunnar Aarseth. Shezad deltok også i NM 24-timersløp med et godt resultat