10.000 NM kvalik og 400m i GTIs åpne klubbmesterskap på stadion tirsdag + helgens idrett

Oppdatert: 18. jun. 2019

Kristoffer Nordhus vil sammen med Odd Einar Tveit utfordre Spirits 400m klubbrekord 58.48 tirsdag på Stavanger stadion. Lørdag vant Kristoffer 5km i "Tysværtrimmen". Kristoffer t.h. på bildet fra Hydro rundts 5km hvor Kristoffer løpte på 17.11.

Det meldes om et sterkt felt på 10.000m hvor Skjalgs NM gullvinner på 10.000 Zerei Mezngi blir fartsholder og hvor NM krav 31.59.99 vil bli utfordret

Også på 400m vil det formodentlig bli god deltakelse. GTI med 8 løpere registrert på 400m i kretsstatistikk 2018. Glenn Brelands 54.73 (kretsens 9.beste tid) raskest mens Rasmus Sødal Pedersen (12.plass kretsstatistikk) er nestbeste GTI med 56.07

(sakset fra Facebook):

GTI Friidrett arrangerer klubbmesterskap tirsdag 18 juni. Stevnet vil være åpent for utøvere fra andre klubber.

Det er flere utøvere som vil forsøke å kvalifisere seg for NM og vi satser derfor på et sterkt felt på 10 000m. Blir det mange påmeldte forbeholder vi oss retten til å dele utøvere inn i ulike heat.

Program: Diskos og kule kl. 17 400 m kl. 18 10 000 m kl. 18.30

Julie Aspesletten t.v. forbedret sin 3000m pers med 23,78 sekunder da hun sesongdebuterte fredag i Tyrvinglekene til 10.00.37. Sara Aarseth løp samme 3000 og melder at hun ser lyst på kommende baneløp etter at årsdebut på Lye 10.17.33 da nestbeste tid 3000 ble forbedret til 10.07.93.

Mens Saras 1500 på Sola for 2 uker siden ble til en i overkant tøff åpningsrunde, ble løpet på Nadderud en slags ny rekord i slalåm løping etter at åpningsrunden fredag ble i overkant for sakte

OPPSIKTSVEKKENDE flott løp av Skjalgs Thea Austbø som med 9.53.04 forbedret sin gode tid fra Framolekene (10.08.63) med over 15 sekunder. Thea nr 3 totalt på distansen og topper nå Norgesstatistikk i 18/19 års klassen.

Blant et hav av gode tider i herreklassens store 3000m felt merker vi oss Henning Mæhle fra Bjørheimsbygd og spkl Vidar i solid NM form med superpers 8.33.36. Erik Tangen Gundersen

fra Skjalg også flott ny pers 8.42.55

TYRVINGLEKENE er landets i særklasse største friidrettsstevne og varer fra tidlig formiddag fredag til sent på dag søndag. På 3000m 51 menn og 15 kvinner fullført med tid

SOMMERNATTSLØPET 5KM - Vippetangen Oslo - lørdag 15.juni - Arrangør: Runners World

Julie Aspesletten 17.56, Anne Aarrestad 18.10 og Christina Toogood 18.11 på 2-3. og 4.plass bak Silje Fjørtoft som vant kvinneklassen med tiden 16.42

Anne Årrestad fra Sola fortsetter å imponere etter oppsiktsvekkende sterk etappetid 4.50 på 6.etappe i Holmenkollstafetten (3.plass eliteklassen). Sent på lørdagskvelden kun 14 sek bak Julie Aspesletten som i år har Spirit årsbeste 36.44 på 10km

Stian Dahl Sommerseth, Tromsdalen vant herreklassen med tiden 15.22. Dahl Sommerseth løp sist høst 3-sjøers halvmaraton på 1.12.17 (U23 NM sølv bak Stords Lars Lunde). Thomas Asgautsen kveldens 3.Spiritløper på pallen med 2.plass og tiden 15.54. Thomas har tidligere i år 15.24 som årsbeste i kontrollmålt løype og inntar med denne tiden foreløpig 20.plass på norsk årsstatistikk 5km gateløp

RESULTATER / Sommernattsløpet 2019:

En støtskade har holdt konkurranseglade Thomas Asgautsen tilbake fra stevner / trening en tid. Lørdag tilsynelatende i vanlig godt driv på sin 2.hjemmebane i Oslo

MARIA WIIG

igjen tilbake i Rogaland etter Oslo studier. Løp lørdag sesongens 2.konkurranse med å kaste seg "Frøylandsvatnet rundt" til klar 1.plass med tiden 1.08.22. Maria inntar med dette 7.plass på løpets Adelskalender. Denne toppes av Anne Jorunn Hodne som 22 år gammel i 2006 løp de 16,6km rundt Frøylandsvatnet på sterke 1.00.38

2.plass på kvinnenes Adelskalender rundt Frøylandsvatnet har Elise Selvikvåg Molvik 1.02.10 som hun oppnådde sesongen 2014 hvor Elise i Amsterdam Maraton ble eliteklassens 9.beste løper med tiden 2.48.50.

Kondis sin rapport fra dette løpet forteller om ekstrem høy luftfuktighet, varme og noe vind.

Spirits Nils Haktor Bua løp sammen med Elise i løpets første 20km men ble etterhvert fraløpt med nesten 8 minutter. Bua løp Oslo Maraton på 2.47.39 sesongen før og holdt samme høye nivå også påfølgende år

Vi møtte før start i Amsterdam en topp rigget GTI trener John Nicolaysen som ville gå for en tid under 2.40. Forholdene var imidlertid krevende for veldig mange dette året, John til mål på 2.48.02. Ingen av løpets 3 topp rankede Kenya løpere hvorav alle med pers under 2.05, greidde å fullføre denne dagen....(kilde: Kondis.no)