top of page

Sterke Gjesdal-løpere i Arboret Trimmens 3.løp

Oppdatert: 25. nov. 2018

Alf Ante Idland Tornensis, ung langdistanseløper i Gjesdal har levert en rekke fremragende løp på tampen av 2018 sesongen. Når det drar seg mot innendørs NM i Haugesund første helgen i februar, vil en ny ung løper varte opp med 3000m noteringer på 8 tallet

I ypperlig løpevær og i løyper hvor man fort merker om man trener variert nok, var oppmøte bra også i Arboret Trimmens 3.utgave.

Inge Akerjordet (speaker), Else Storhaug (adm./PR) og Gjesdals Arne Warem (resultatservice) er sammen med trofaste frivillige SI-veteraner - dem som gjør Arboret Trimmen mulig

Fotograf Geir Eikeskog har knipset bilder og her arrangørs

Løpsrapport / RESULTATER:

Alf Ante Idland Tornensis (18) fra Gjesdal Friidrett ville tatt NM gull på halvmaraton dersom klasseinndeling på halvmaraton hadde vært samme som i NM terrengløp. Her er det 3 egne klasser for 15, 16 og 17år og en juniorklasse 18/19 år.

1.14.08 gav 4.plass i U23 NM, de tre medaljevinnere foran i mål alle hhv. 21 og 22 år

Så innbydende forhold som Arboretet kunne by på lørdag, er det sjelden man finner. Ca. 500 m fra start følger en kort kneik opp til langstrakte Landgangen med Alf Ante Idland Tornensis i ledelse i følge med Benjamin Rettore og Camilla Ziesler. FOTO: privat

Lørdag løp Alf Ante 2 runder i Arboret Trimmen. Hver runde i den kuperte rundløypa anslås tilsvare et sted mellom 2900-2930m overført til distanse på baneløp. Med tiden 18.18.4 løp Gjesdal junioren 13,5 sek fortere enn på samme distanse i Arboret Trimmens 1.løp

En annen spennende ung Gjesdal løper Simen Emil Holmen var blant lørdagens løpere med størst fremgang fra 1.løp til 3.løp. Hans tid på de kuperte 2684m ble 9.56.8, en forbedring på hele 33,4 sekunder.

Også på jentesiden spennende unge i Gjesdal. 13 år gamle Nora Levang får fin konkurranse som oftest av ett år yngre Ingrid Ingebrigtsen. Med tiden 10.41.6 var Ingrid vel 16 sek bak Nora i mål. Nora har løpt Arboret Trimmen alle 3 ganger i høst - 10.31, 10.46 (noe bløtere underlag i 2.løp) og 10.25 i lørdagens 3.løp.

Gjesdal glimrer også med sterke løp i veteranklassene. En langdistanselegende i Rogaland - Jørn Holmen i 60 års klassen - er en av de altfor få som tørr å fortsatt vise at man også som aktiv kan være gode ambassadører for friidretten. Jørn tok det med ro lørdagen slik trimløp gjerne skal være, mens hans 10.09.7 under det 2.løpet i karusellen er imponerende nivå.

Bjøro Nevland (35) den yngste av Nevland brødrene som begge er blant kretsens flittigste å støtte opp om lokale løpsarrangement er en annen Gjesdal løper i støtet denne høsten. En gang i karrieren har han vært under 30 min i langløypa. Det startet med 30.17.2 i årets første løp. Lørdag ble tiden 29.45.9. Og om vi legger distanse omregnet til baneløp til grunn er tiden meget solid på en distanse like i underkant 9000m. Igjen må vi likevel tilføye at løype og vær var på det mest optimale man kan tenke seg

Arkivbilde fra 2014 hvor Sebastian Rettore 9 år fra Sandnes IL heies mot mål av pappa Kenny

Lørdag merket vi oss storebror Benjamin (fyller 15 i romjul - på bildet ovenfor) - var blant flere unge som løp fort. Han startet med 9.45 i første løp, 9.35.6 i andre løp og lørdag 9.12.7. Hele 22,9 sekunders forbedring fra 2. til 3.løp er imponerende. Noe skyldes rekord forhold i 3.løp men mest har dette å gjøre om en ung gutteløper i flott utvikling

(obs. arrangør SI har de aktuelle bilder fra lørdagens løp- se lenke ovenfor)

Thea Austbø (17) fra Skjalg løp også et flott løp lørdag. I høst løp hun Mosvannsløpets vel 3km på omtrent samme tid som året før, mens hun under årets NM terrengløp tok sølv i J-17.

17,2 bedre tid på to runder lørdag enn i Arboret Trimmens 2.løp viser at også Skjalg jenta er i fin form.

Ved siden av Henrik Ingebrigtsen som fulgte løpet fra sidelinja (etter intervalløkt 1000 metere på formiddagen) var Camilla Ziesler løpenes største profil på start i Arboretet. Hennes solide gjennomkjøring vitner om at årets mellomdistanse dronning fra innendørs NM i Bærum, kan ha spennende planer på gang når vi igjen første helg i februar møtes til nytt innendørs NM i Haugesund