Sterke veteraner dominerte på 42km del av Stavanger Maraton

Oppdatert: 31. aug. 2020

Mange blide ansikter på vår runde de siste 3km av søndagens Stavanger Maraton

I en krevende løype hvorav det meste på grus leverte Erik Bergersen i klasse 50-54 en sterk prestasjon da han med 2.44.15 vant årets Stavanger Maraton

2km før mål skilte det over halvminuttet mellom første og andre dame, begge i forbausende godt tempo. Anja Hoffmann suveren vinner av Hålandsvannet halvmaraton kom først

Heidi Nassehi fra Egersund IK må ha fått nye krefter mot slutten av løpet, eller hun foran kan ha gått helt tom i siste motbakke opp til Tjensvollkrysset. Ut fra avstanden her, nesten ikke til å tro at hun kunne ta igjen ledende Anja Hoffmann og vinne løpet med 8 sekunders margin

Det jubles i målområdet idet en av deltakerlistas største kjendiser Vera Nystad er i mål på en for henne helt unormal tid 4.08.02.

Vera satte klasserekord (klasse 75-79år) i årets Sevilla Maraton med tiden 3.40.42. I en helt flat løype. I fjor løp hun på 3.38.50 i Sofia Maraton, 3.40.51 ble tiden i 2018 i Marrakech Maraton

Robert Bacon løp med startnummeret til "Johan". Typen i bakgrunnen er en annen, men tas med i vår billedmontasje siden deltakerne neppe får han med seg i en krapp venstresving

Gunnar Vaage fra Trio IL vant klasse 60-64 på sterk tid 3.38.11. Navnet kan være verdt å sees litt nærmere på. Gunnar er kan hende løperen med flest antall fullførte helmaraton fra løpet - 5 år etter Forus - ble gjenåpnet med start i Stavanger sentrum i 2002 med GTI som arrangør

Lørdag løp NM sølvvinner i 24 timers ultra, EM uttatte Mari Mauland en 6 timers virtuell ultra frem og tilbake på Bybroa. Søndagen jogget hun ned med et par runder gjennom traséen til 3-sjøers løpet. 3.29.42 holdt til 4.plass i årets Stavanger Maraton. I fjor tok hun NM bronse da Stavanger Maraton ble avviklet med start og mål ved Domkirken