top of page

Strandamila nær 700 deltakere m/stort og smått Vienna Dahle og Ryfylke løpere med sterke løp

Oppdatert: 2. mai 2019

Når lei motvind så til de grader preger tider mulig å oppnå har Spirit trenerteam kommet til at Skjalgs Vienna Dahle idag løp Strandamilas kuperte 10km på 34.24 som effektiv tid. Dette betyr at det er lov å fratrekke minst 60 sekunder på dagens oppnådde 10km tider og trolig nær 3 minutter på halvmaraton tidene.

Spirit gutta som tok 3-dobbelt i herreklassen er alle tre fra Jørpeland og kom til mål omtrent samtidig med Vienna. Vienna bekreftet sitt kandidatur som landets nest beste langdistanse- løper bak Karoline Bjerkeli Grøvdal

Bildet viser fra venstre Håvard Hartvigsen Bråten (2.plass), Kjell Harald Dalehaug (1.plass) og Svein Magne Løvås (47år) på 3.plass

RESULTATER:

Sist lørdag vant Vienna Dahle Siddisløpet for 6.gang på rad og hver gang med ny solid pers. På delvis krevende underlag løp Vienna i år de snaue 8,1km på 27.54, pers med 10 sekunder og 1 sek raskere enn Maiken Sørums byrekord for kvinner fra 1997.

Ut fra start på Jørpeland åpnet Vienna forrykende. 60-70m ledelse alene i tet. Løperne kjente lite til vinden de første kilometer fra start. Vienna i støtet også lengre ut i løpet. Vind fra nord vest tok tak. Når to av Spirit gutta som fikk kontakt forsøkte hjelpe å dra i motvinden føltes det etter rapportene som at Vienna umiddelbart øket tempoet. Denne gang skulle hun først til mål

Bildet tatt etter vel 2,5km hvor også Anstein Skjørestad og Øyvind Røgenes forsøker å holde kontakt, men som måtte slippe og var rundt minuttet bak i mål

Mannen med pistolen. Tidligere lensmann i Strand trengte absolutt ikke mikrofon for å holde startfeltet i vigør. Hans morske stemme kun høres nesten ned til Jørpeland sentrum

Strandbuens løpsrapport forteller om at ca. 250 unger syklet + ca. 250 gikk tur "Strandamila" fra Jørpeland til Tau stadion. 21 løpte halvmaraton og 113 løpte 10km.

GTI, Undheim og Skjalg var blant langløpklubbene som stilte med aktive i tillegg til Spirits 13 deltakere

Vienna Dahles 33.30 på Hytteplanmila i høst og nivå vi foreløpig bedømmer 30-35 sek bedre enn på samme tid i fjor tilsier at Vienna vil være moden for tider på 32 tallet i årets sesong

Vinner 10km menn junior og 2.plass kvinner senior likt mot mål

Også Sara Aarseth kan være fornøyd med dagens løp. Alle faktorer tatt i betraktning om for kort løype i fjor, om motvind 6 m/sek som gir et gitt antall sekunder mertid ved et gitt tempo og det psykologiske aspekt at man slutter å slåss mot seg selv når forhold ikke er optimale - er Saras løp å anse som 6 sekunder bedre enn i fjor. Dette lover bra etter en trøblete vinter og forsesong.

Strandamila ble avviklet for 40.gang og det er ikke bare rundt Ryfast tunellen og Solbakk det pågår mye anleggsarbeid. For 3.gang på rad var løpets startsted flyttet pga stengte veier. Vi ser her de fleste av de 113 startende på 10km

Det er ellers klart at 2017 løpets supertider ble løpt i en noen hundre meter for kort løype. Løperne ble dette året dessuten begunstiget med en flott medvind

Hannah Kelland i oransje jakke og Katrine Tonning i oransje t-skjorte blant klubbens ypperlig positive bidragsytere når vi helst ser at vi var like mange midtveis i feltet som helt foran. Når vi er short for funksjonærer til å arrangere løp eller vi manglet et par løpere etter forfall like før til en stafett, så er Hannah og Katrine blant de første som melder seg klar. Rollemodeller heter det visst?

Strandamilas drøyeste klatring starter fra havnivå når det er 2km igjen til mål.

Yvonne Smith vant Midtbygden halvmaraton i år som i fjor

VINNER HALVMARATON MENN TIL MÅL

Thomas Kvalevåg er en av mange relativt ukjente løpere i Spirit. I noen år har sykkel vært det kjekkeste men siste vinterhalvår har løpetrening blitt mer prioritert og vipps ble det 1.plass i Midtbygden halvmaraton. Vinnertiden 1.24.13 er nær minuttet bedre enn tidligere pers men her tilføyes at med start fra Prekestolhytta med ganske mange høydemeter høyere enn mål, vil ikke tider kunne godkjennes oppdatert i de offisielle statistikker

GTI veteran John Nicolaysen på 2.plass løp Midtbygden halvmaraton også i fjor på tiden 1.23.09. Uten å ha sjekket med Johns egne betraktninger ser vi at når tiden i år blir 1.27.08 - 3,59 min svakere enn i fjor, vil de ytre forhold formodentlig også her ha hatt betydning

Det er en gryende interesse for løping i Ryfylke og Hjelmeland IL har i flere år markert seg med flotte resultater i de yngre klasser. Sittende nederst til høyre er årets jr vinner på 10km

Odd Einar Tveit var noen ytterst få sekunder fra å se 29 tallet rundt Stokkavannet lørdag. Idag gikk 10km i Strandamila 6 sekunder saktere enn i fjor, men i praksis har nok Odd Einar løpt et løp rundt minuttet bedre. Har neppe vært i bedre form siden har sluttet å løpe sine gode 800m som ung aktiv på 1.55 tallet

Anstein Skjørestad innmeldt i friidrettsklubb fra årets sesong vil ytterligere styrke langløper klubben Undheim som en av landets ypperste friidrettsklubber på asfalten

Mens mange undret hvor man skulle parkere bilen på Tau eller Jørpeland - gikk denne karen på rulleski fra Suldal til Tau, så slengte han seg med i Strandamila (5.plass 36.48) før han etter en liten pust i bakken gikk hjem igjen til Suldal på rulleski

Eivind Fjelde har siste halvår satt flotte nye perser i nær hver eneste konkurranse siste halvår. Før og etter Egersund halvmaraton på 1.18 tallet har økte treningsdoser ledet til muskulære utfordringer men idag leverte Eivind igjen et løp som vil gi godt påfyll i videre treningsarbeid

37.59 i fjor i kortere løype og under gode forhold. Sekunder rant ut i sand da Eivind stoppet helt opp 5-6m før målstreken - 37.47 idag er dermed et betydelig bedre løp enn i fjor om vi da setter samme betingelser som overfor løpere kommentert ovenfor

Mari Hetlesæter fra Hjelmeland har uttallige pallplasseringer i Strandamila, Ølmedalen rundt og Mosvannsløpet som er blant de meget tradisjonsrike løp med appell for den store løper interesse i Ryfylke. Mari studerer idrettsfag på Lillehammer men tar turen hjemover når det er langhelg eller spennende løp på gang

Hvilke av siste to valgte bilder som var best, greidde ikke Spirit redaksjonen å bestemme seg for så da presenteres likegodt begge

MIL Midtbygden IL leverte et nytt ypperlig gjennomført løpsarrangement. Her er speakerne og en av sjefene. Masse premier til utdeling. Junior og seniorklassene ble premiert på 10 km og kvinner og menn på 21km.

En løper fikk applaus før start for å ha deltatt i 38 av de 40 ganger løpet er arrangert. Her en av to karer tildelt heder for å ha gjennomført samtlige 40 løp Strandamila enten distanse har vært 10,4 - 10,6, eller den noen ganger også har vært litt kortere. Det viktigste er å delta

Bak Vienna var såvel Kjell Harald Dalehaug som Håvard Hartvigsen Bråten helt sikker på at den store inspirator Svein Magne Løvås ville ta dem i den siste oppoverbakken inn til stadion

Det synes ut som at de alle tre var like strålende fornøyd med at resultatet ble som det ble