Terreng NM lang løype: Sølv og bronse til Skjalg, bronse og 5.plass til Spirit og vet.gull til GTI

Oppdatert: 10. okt. 2022

Magnus Bøen Hope 5.plass G16 og Dennis Ravndal bronse i G15 leverte helt ypperlig igjen.

Oda Gjerstad sølv og Astrid Cecilie Berntsen bronse i J15, alle fire løp 4 km på ypperlige tider

Nora Jakobsen, Haugesund, Oda Gjerstad og Astrid Cecilie Berntsen fra Skjalg la seg til i en gruppe like bak løpets beste juniorer

Og det er ingen hvem som helst som leder juniorklassen. Ingeborg Østgård i sort Ren Eng bekledning tok U20 EM Gull på 1500m ifjor og har i årets sesong vist seg nær uovervinnelig både på og utenfor bane

Bak de to beste fulgte på 3.plass vinner av J17 Marte Hovland, og jr Anna Marie Nordengen Sirevaag fra sp.kl. Vidar. Like bak vårt forhåndstips "dark horse" Ingeborg Syntsnes Hole, 15 år og datter av 4 dobbel norsk maratonvinner Terje Hole samt Brynhild Syntsnes - topp 10 i Norge gjennom alle tider på 3000, 5000 og 10.000m

Ingeborg Syntsnes har ikke løpt baneløp i år men deltatt i motbakkeløp og diverse og med tiden 13.43 på 4 km hadde hun kun tre juniorer og J17 vinner Marthe Hovland foran seg i mål

- Det er således nivå de kjemper mot våre lokale håpefulle 15 åringer

Oda Gjerstad la samtlige av sine J15 bane konkurenter bak seg idag. Også storfint løp av Astrid Cecilie Berntsen som med tiden 14.39 var fem sekunder foran Wilma B. Torbiörnsson. Wilma har 2.plass 5.74 sek foran Astrid på Norgesstatistikk 2000m

Start gutt 15, 16, 17

Det ble klaget over tunge løyper fra en del løpere i dag, men dette er vi totalt uenige i. Det er dette som er terrengløp slik det nesten hver helg på høsten fra tidenes morgen har vært løpt terrengløp i Storbritania, langdistanseløpingens hjemland. Parkløp type terrengløp er egentlig ikke terrengløp men rene parkløp ment for 800 og 1500m løpere.

Vi synes arrangørene hadde fått til en meget variert og publikumsvennlig løype som skilte så godt som meningen er når mesterskapet bl.a. handler om uttak til nordisk terr. mesterskap på de samme distanser, et nordisk som igjen danner grunnlag for lag til EM terrengløp

NM terrengløp lang løype skal legges til løyper som dette, vi vil ha mer av dette takk

Nr 80 Magnus Øyen i G15 fortsatt fresh vel 1,5km ut i løpet i ledelse foran vinner i G16 nr 85 Kristian Bråthen Børve, nr 2 i klasse G16 Tesfalem Naham og med vinner i klasse G17 nr 100 Lars Horten Jordet fra Ren Eng nederst i denne gruppa.

Dagfinn Gjerstad tok 3.plass i G16 med tiden 12.34. Han har 8.31.22 på 3000m i år. Spirit Magnus imponerte kolossalt i dag med å havne bare 10 sek bak Gjerstad i mål på 5.plass

Nr 79 Åsmund Sunde Førde fra Jølster var løperen som hadde en 25-30m ledelse på Dennis Ravndal under UM 2000m men som ble innhentet av Dennis og endte på 4.plass.

Han har tydeligvis løpt mye terrengløp og tok sølv i G15 seks sekunder foran Dennis

Nr 89 Mats Daviknes-Andreassen knep 4.plassen i G16, 2 sek foran Spirit Magnus

Magnus Bøen Hopes langdistanse gener kom virkelig til sin rett i denne løypa og Magnus så nok helst at sesongen varte enda lengre

MENN JUNIOR - HINSIDES GODT NIVÅ

2021 NM vinner på 5000m i menn junior Vebjørn Hovdejord fra Snøgg friidrett, Notodden har omtrent ikke konkurrert på bane i årets sesong men var helt fremme i tet inn til passering etter 2 km.

Ut av stadion området på 2.runde ser vi løpets 4 første til mål fortsatt godt samlet

Runar løper ABdullahi Dahir Rabi (19) tok i fjor sølv under EM terrengløp i U20 klassen og var den selvfølgelige favoritt i juniorklassens 6 km. Men han skulle vise seg å få kamp fra flere av fremtidens unge menn i norsk friidrett. Her 3,5km ut i løpet i ferd med å avslutte sin 2.runde mens Erland Eggum, GTI fortsatt er inne i sin førsterunde

Erland Eggum, GTI sørget for mesterskapets eneste NM gull til Rogaland med seier i menn veteran 60-64 ,

Andre, tredje og fjerdemann i juniorklassen ute på 2.runden av løypas 6km mens veteranene er i gang med sin 1.runde

Å ta opp jakten på en Abdullahi Dahir Rabi med ikke bare U20 EM sølv i terrengløp men med smått sensasjonelle 28.11.71 på 10.000m og 13.42.84 på 5000m i år er det egentlig bare å gi opp, eller?

Nesten ufattelig hvordan skigåing på vinteren og milevis løping i skauen sommerstid betaler seg. Her i front løperen som tok junior NM bronse med kun 30km ukentlig løping på mølle eller bane

Ullensaker Kisas 17 årige komet Anders Fjeld Halvorsen skulle egentlig løpt i G17, men med 2.plass på årets 3000m Norgesstatistikk i klasse menn jr 15-19 år med tiden 8.06.67 kun 3.64 sekund bak forhåndsfavoritten ABdulahi Dahir Rabi skjønner vi godt at U-kisa gutten ønsket å utfordre en mulig pallplass i juniorklassen

Og at det handler om uttak til nordisk og senere juniorlag under EM terrengløp synes dette bildet å bekrefte. Her opp siste bakken etter vel 5,5 km før alt skal avgjøres i utforbakkene ned til mål

Sommeren 2021 holdt vi en del kontakt med Rabi og hans trener Tord Mortensson gjennom Rabis nær 5 uker lange treningsleir sammen med Zerei i St Moritz. Rabi pådro seg en skade men kom tilbake i tide til å rekke EM terrengløp i Dublin

Tider og rekkefølge i mål - klasse menn junior

1) Abdulahi Dahir Rabi, Runar friidrett 17.44

2) Vebjørn Hovdejord, Snøgg friidrett 17.45

3) Esten Hansen-Møllerup Hauen, Ren-Eng 17.48

4) Andreas Fjell Halvorsen, Ullensaker Kisa 17.55

Dsommyktige arrangører i Gneist og Gular hadde lagt forholdene godt til rette. NRK med direkte overføring av begge seniorløp kvinner 6km og menn 10km. I tillegg hadde man tenkt på Bergens unge rekrutter som fikk delta i samme løyper som sine idoler med en løype 0,5km. Videre et eget NM løp for gutter/jenter 12, 13 og 14 år.

Bildet viser spreke Spirit gutter også her hvor Thimon Kvame Ravndal og Lucas Bøen Hope tok hver sin 3.plass.

Unge fonøyde gutter sjekker den offisielle resultatlista.

Astrid Cecilie Berntsen meget fornøyd med NM bronse i klasse Jenter 15

Medaljevinnere G15 med årets mestvinnende medaljevinner i Spirit Dennis Ravndal til høyre

Ren Engs superløpere med juniorløper Esten Hansen-Møllerud Hauen til høyre. Unikumet av en løper som tar NM medalje på 1500m i senior NM og jr NM medalje i terreng lang løype med bare 30km løping pr uke som bakgrunn!

Til venstre gullvinner G17 og i midten gullvinner kvinner junior - for et lag !