Trening mandager fortsatt Vannassen - og sterk løping av Silje og Thomas på Jessheim

God belysning gjør at intervalltrening mandager fortsetter rundt Vannassen, ikke Stokkavann

Oppmøte kl 1710 for start felles oppvarming presis kl 1715

Grunnet møtekollisjon stand-in for hovedtrener på Tau tirsdag og Sandneshallen torsdag

KONDIS med fin rapport fra lørdagens Jessheim vintermaraton med hele 900 fullførende

Silje Torsvik og Kristin Vabø har vekslet om å innta rollen som Spirits nestbeste halvmaraton løper bak Elise Selvikvåg Molviks 1.17.08 fra Oslo i 2015. Silje som løp København på 1.21.33 i 2019, senket persen til 1.19.37 under fjorårets Karmøy Maraton.

Kristin fikk en smule konkurranse apetitt etter 1.29.13 under 3-sjøers november 2019. Elleve måneder senere fikk hun bekreftelsen for godt utført trening med 1.23.14 på Jessheim. Etter nok et år med god trening tok Kristin turen til nabofylket i nord for å utfordre en løyperekord i Sørfjorden halvmaraton. Med 1.19.19 tok hun Maryna Noviks løyperekord med 2 sek margin

Forrige uke var så Silje også på tur. Business reise på østlandet. På timers varsel meldte Silje seg klar for Jessheim vintermaraton. Værmelding kaldt, men vindstille, det fristet å prøve en konkurranse.

Silje senket sin halvmaraton pers med 51 sek til 1.18.46, en tid som gir en foreløpig 16.plass på årets Norgesstatistikk. Astrid Brathaug Sørset løpsvinner med 1.14.58, Silje på klar 2.plass

Thomas Asgautsen har Valencia Maraton i desember som sesongens hovedmål. Lørdag tok han turen i finværet til Jessheim for en formtest planlagt til 30km i 3.30 tempo

Thomas fortalte til Kondis etter løpet at det gikk så lett at han bare fortsatte henge med helt inn til 42km. 3.plass på fullmaraton på 2.28.12, en god generalprøve.

Så gjenstår den uhyre krevende utfordringen det er å holde igjen på trening idet man merker at god form kan være på gang

Når Thomas Asgautsen vant Oslo Maraton i 2019 på 2.26.54 leverte han et løp som indikerer et annet nivå enn hva han foreløpig står med som maraton bestetid. Da han få uker tidligere vant Stavanger Maraton var differanse over 5 min til løpere med perser på 2.24 og 2.26. Hans konkurranse tetthet med tre maraton på 1 måned, ble "much too much". Berlin Maraton to uker etter Oslo kunne ikke bli bra. Ingen uansett nivå greier prestere i nærheten sitt optimale dersom det løpes konkurranse eller annen ressurskrevende trening i en oppbyggingsperiode

I april 2019 vant Thomas meget tøffe Bergen City Maraton på 2.29.04.

Under årets friidretts NM satt vi lenge å pratet med Bergen City Maraton 2019s andremann i mål Nikolas Jon Aarland. Thomas sin prestasjon i Bergen var bare helt vanvittig, et 2.23 løp mente Nikolas. Aarland som løp på 2.34.33 i Bergen City løpet, løp senere samme år Berlin Maraton på 2.27.04 eller 7,29 min raskere