top of page

Valencia søndag: Zerei i kvalitetsfelt 10km hvor løpere er villig å løpe

Oppdatert: 1. okt. 2021

Zerei må utenlands for å finne løpere som matcher hans 10km og 10.000m nivå

10km løpet i Valencia søndag vil bl.a. bli et nytt møte mellom Tadese Worku Gebresilase fra Etiopia og Zerei som møttes første gang under årets Bislett Diamond League.

Bildet fra 3000m løpet viser en Zerei i overkant optimistisk fra start. Vi er ved passering 300m i førsterunden med 59.7 som 400m passering på vår klokke. Nevnte Tadese Worku nærmest foran Zerei

Også Valencia stevnet kan bety høyt tempo fra start. 12.september løp Worku 10km på 26.56 mens Zerei som vi mener har 5000m som sin beste distanse, noterte lavt 3.39 solo på 1500m på en trening senhøstes 2020

Dersom viktige detaljer i forberedelsene faller riktig på plass skal Zereis fartsgrunnlag være tilstrekkelig til å holde følge men som på Bislett, det er mulig å ikke treffe på åpningsfarten - også i Valencia

Forskjellen på Valencia og hans 10km løp på 28.10 i Norgesløpet 3.oktober i fjor er at vi ikke vil oppleve en full stans situasjon midtveis i løpet, Zerei vil plassert i kvalitetsfelt slippe å løpe alene foran i motvind, formodentlig vil han også unngå å passere første 1000m på 2.36.5 slik våre klokker viste på Jessheim løpet, og som var 4-5 sekunder for fort

62.5 runder på bane gir samme passeringstid 2.36.25 på en 1000m eller 26.40 på en 10km. I København halvmaraton for to uker siden gikk de første 15km i 2.50 tempo, eller samme fart som internasjonale ranking lister fremholder som hans 10km bestetid

I København løpet passerte Zerei 10km på 28.02

Ingen har siste to sesonger maktet gi Zerei reell kamp på 10.000 og 10km på norsk jord.

I en normal situasjon, dvs. hvis ikke uforutsette hendelser inntreffer, og dersom flere dagers treningsavbrekk etter 2.covid vaksine lar seg restituere innen avreise, vil Jakob Ingebrigtsens norske rekord på 10km 27.54 fra 2019 neppe overleve søndag formiddags 10km i Valencia.

Det var i Valencia Rhonex Kipruto 12.januar i fjor løp inn til 26.24 og med denne tid figurerer som verdens raskeste 10km løper. I samme stevne løp sveitsiske Julien Wanders inn til tiden 27.13 som fortsatt står som gjeldende Europarekord

Zerei er ranket som nr 9 i feltet søndag basert på sitt 27.57.63 løp i Manchester i juni måned

Vi som var tilstede under det åpne britiske mesterskap i Manchester vet at 4-dobbelt OL gull vinner Mo Farah så vel som Zerei kom til Manchester stevnet med et realistisk håp om å fikse OL krav 27.28 på 10.000m.

En kald sur vind varslet til konstant 6-7 m/sek på tidspunktet løpet gikk, gjorde det imidlertid umulig for løperne å nærme seg slike tider