Ølmedalen rundt 2.pinsedag, Vindafjord IL's folkelige og superkjekke løpsarrangement

Oppdatert: 11. jun. 2019

Henning Mæhle fra Bjørheimsbygd fornøyd med 1.plass i sitt debutløp, Ragnar Stølsmark fra Vikedal (10km unna) løp nesten minuttet fortere enn i fjor og igjen tilbake i mesterskapsform, og Sjur Røthe på 3.plass strålende fornøyd m/opprykk 2.plass Ølmedal rundts Adelskalender - for VM & OL gullvinnere på ski...foran bl.a. Petter Nordthug og Oddbjørn Hjelmeseth

obs.

sluttider i Spirits rapport er gjennomgående basert på deltakernes egentatte tider. Når så resultatlista ble publisert tirsdag, er det gjennomgående 2-3 sek differanse i løpernes favør.

Overveldende applaus for 82 år gamle Norleiv Austerheim fra Sauda som har deltatt hvert av de 32 år løpet er arrangert. Løpe kunne han også, 44.35 min i den i underkant 6,7km kuperte løypa er virkelig imponerende!

Tor Øyvind Skeiseid speaker entertaineren fra Finnøy har blitt ett av løpets varemerker. Hele bygda tar turen til Samfunnshuset tidlig formiddag. Mange timer drøs og kaffekopper senere er publikum fortsatt på plass. Å få høre om flinke idrettsutøveres hverdag har tydelig appell

Lilly Lauritsen Nilsen fra Vindafjord debuterte i Ølmedal med flott 3.plass i kvinneklassen. I bildets høyre kant mangeårig løpsgeneral og ildsjel Lars Olav Larsen

Løpsvinner Maryna Novik løp på 24.29 i sin sterke sesong i 2017. Tiden idag 24.40 håpet hun kunne vært litt bedre, i en sesong hvor hun igjen føler seg tilbake i solid form."Men jeg løper alltid disse løpene her for å vinne, og det klarte jeg også idag, så jeg er jo fornøyd"

5 minutter før start godt samhold i Spirit leiren

Startskudd avfyrt 131 konkurranse løpere legger i vei. Antall ref. speakertjeneste

obs.

sluttider i Spirits rapport utlagt løpsdagen er basert på deltakernes egentatte tider. Når så resultatlista ble publisert tirsdag, viser denne gjennomgående 2-3 sek bedre sluttid enn hva løperne selv hadde på egne klokker.

Vi vet ikke om dette skyldes diff. bruttotid og nettotid som oppstår ved at kun 8-10 løpere får plass helt foran på startstrek.

Henning Mæhle fikk nedoverbakken fra start opp et forsprang på en god del sekunder. Ved første og andre meldepost kunne speaker melde samme konstante avstand på 10 sekunder mellom løpets to beste.

"Han der helt foran i grønt må jo være en av disse jyplingene som pleier å åpne altfor hardt, var det første jeg tenkte, men der tok jeg feil gitt" sa rutinerte Ragnar Stølsmark i intervjuet tilknyttet premieutdelingen.

Og det ble ikke mulig å komme opp i rygg på løperen som i 2016 løp for Spirit men som så fikk jobb i Oslo og seneste tre sesonger har representert sportsklubben Vidar. Ifjor høst løp Mæhle Hytteplanmila på gode 31.25

Fra høyre Johannes Thomsen, Stord, Øyvind Røgenes fra Erfjord, Håvard Hartvigsen Bråthen og Svein Magne Løvås i oransje fra Spirit med flere som alle leverte sterke løp. Røgenes i blå singlet på 2.plass løp på 24.04 både i fjor og året før. Idag forbedret han sin fjorårstid med 19 sekunder til 23.45

Bjarte Hjelmen i sort overdel løp inn til 26.23, Bjørn Sundvor m/rød sko, caps og solbriller løp på gode 25.11 mens Spirits sterke 400 og 800 løper Odd Einar Tveit innenfor imponerte oss veldig idag med tiden 24.41. For to år siden løp han samme løype på 25.58

Lawrence Falkeid: "tett med folk hele veien de siste hundre meterne til mål, like stort å løpe her som da jeg løp mot mål i Praha Maraton"

Durabelig kjemping i spurtduellene ganske tøft oppover de siste 50m før mål. Atle Mehus fra Sauda foran i denne duellen

Det var hardhausen Øyvind Røgenes fra Suldal IL som måtte gi seg i spurtduellen ovenfor. Ikke så rart kanskje. Lørdag løp han Hovlandsnuten Opp et motbakkeløp fra Saudasjøen til hele 930moh. Etter nær halvminuttet forbedret pers i Fisterløpet Kr. Himmelfartsdag ble han med Team Ryfylke og løp en råsterk 4,2km etappe i Suleskar Maraton

Kanonløp igjen av fjorårets NM gullvinner på halvmaraton i klasse 45-49. Svein Magne Løvås har i år levert bare gode løp uansett kort eller lang distanse. Tiden idag 23.52 kun 15 sek bak dagens raskeste Spirit i herreklassen Håvard Hartvigsen Bråthen

Blant 14 Spirit medlemmer fra rundt omkring i Ryfylke er det årets vinner av Strandamila Kjell Harald Dalahaug og Håvard Hartvigsen Bråthen (bildet) som på de lengre distanser markerer seg høyest opp på resultatlistene. Håvard nr 6 i sitt debutløp i Ølmedal med tiden 23.37

Sara Aarseth var på sitt absolutt høyeste nivå da hun i fjor ble nr 2 bak Skjalgs Vienna Dahle med tiden 25.08. Ny 2.plass for Sara også i hennes 2.løp Ølmedal rundt. Vi tror kampen om å klatre til øverste trinn på premiepallen til neste år kan bli spennende.

Med 4.plass på 5000 og 10.000 i fjorårets friidretts NM i Byrkjelo vil nok også Sara ha et ord med i laget...

Blant deltakerne i Ølmedal rundt utgjør en stor del av løperne høyt oppe på resultatlistene utøvere som er eller som har vært blant de ledende skiløpere i Ryfylke og fjellbygder ellers rundt om i Rogaland og Hordaland.

Vi så i år noen helt fremragende sterke løpsprestasjoner i de helt yngste gutteklassene og vi tror at når en eller flere av skisportens største profiler hvert år er å finne på startstreken, så vil dette spesielt for de yngste være til enorm inspirasjon i videre treningsarbeid

Så, all ære til løpsleder Lars Olav Larsen og hans flotte stab som hvert år gjør dette sperfine arrangement mer og mer til et kvalitetsløp. Et løp som vi hører løperne setter svært stor pris på