Gjesdalmila: Løyperekord av Frew og Sara

73 deltok da Sara Aarseth (2.39 min) og Frew Brkineh (1 sek) satte sterke løyperekorder

Tett mellom løperne 500m fra start. Frew Brkineh tett fulgt av Anders Tettli Rennemo, Alf Ante Idland Tornensis og Andreas Penne Nygård

Anders Tettli Rennemo åpnet friskt fra start men ble plukket opp av en for tiden formsterk Alf Ante Idland Tornensis. Rennemo nektet å gi seg og la seg tett i rygg med Gjesdal løperen

Frew Brkineh i ferd med å avslutte Edlandsvatnet rundt før den tøffe vel 1km lange stigning opp til Gjesdals friidrettsstadion - en krevende avslutning. Vinnertid Frew 32.16.5.

I 2016 og 2018 løp Frew Brkineh 10.000m i NM på 29.44. Halvmaraton høyt 1.06 i krevende Stavanger Maraton trasé, samt sterk løping i Oslo Maraton (NM sølv) forteller om en løper i sterk høstform

Om noen hadde hjulpet Frew som fremste løper å lete frem riktig løpsretning i kryss hvor det er mulig å løpe feil, ville Jakop Ingebrigtsens tidligere løyperekord ha blitt slått ytterligere 21 -22 sek. Etter 1 km løping koblet Frew seg til riktig løype side om side med Sara Aarseth. Differanse marsjfart Frew/Sara 1 km løping vil normalt være 21 sek.

Sara holdt høyt tempo fra start og passerte første 5km på 17.52. Med sluttid 37.52 gikk siste 5 km dermed på 20.00. Dette forteller også en del om hvor tøff løpets avslutningsfase er for løperne. Her løpere på 6-9.plass på resultatlista - tider fra 37.32 til 38.04

Jørn Holmen er blant mange ildsjeler i Gjesdal som forsøker få ny fart på friidretten på Ålgård. Fortsatt holder Jørn imponerende god form og blant få av gamle storheter som fortsatt har glede av å holde seg i god form. Hans halvmaraton tider som aktiv er hinsides mye bedre enn hva dagens løpere greier å levere

Venke Lima i flott driv i motbakkene oppover fra E39. Med sterke 42.22 i denne løypa skal man ikke se bort fra at Venke i f.eks. Hytteplanmila kunne ha løpt langt nedover mot 40.00. Da hun vant samme Gjesdalmila i 2016 var hun med tiden 42.24 nesten 2 min foran Christina Toogood på 2.plass

Sara Aarseth (1.plass) og Frew Zenebe Brkineh (2.plass) fikk begge til to råsterke løp under årets Stavanger Maraton uka etter de tok hhv 4.plass og sølvmedalje i årets friidretts NM. Søndag ettermiddag på Ålgård bare fortsatte de å dokumentere solid høstform