top of page

Helena Hope med råsterk seier i Bergen City Maraton. Spirit har fått frem nok en ny storløper


Med tiden 2.55.48 satte Helena Hope ny løyperekord og tok lørdag en knusende seier i en av landets mer tungløpte maraton traséer.


Tiden tilsier et løp på 2.49 tallet i en normal utenlands maraton trasé. SAK oppdatert kl 19


FOTO: Espen Swan RørvikEn ung ny norsk maratonstjerne er født. Helena Hope fyller 30 år i år og har en hel maraton fremtid foran seg. For noen år siden løp hun Bergen city maraton på 3.11.34 og får med slike tider lov til å forholde seg i de anonymes rekker.


Når hun imidlertid går helt til topps på hoveddistansen i landets nest største maraton, løper inn til årets beste tid på norsk jord, blir det nok flere enn Bergens Tidende å forholde seg til fremover


FOTO: Arne Dag Myking, Kondis.no


Tage Morken Augustson vant herreklassen med 2.35.09. Morken Augustson har årsbeste hhv 2.28.03 og 2.30.46 fra 2022 og 2021 begge notert på Fana


Helena Hope løp et gjennomført bra løp med en snittfart på 4.16 de første 3km før hun på strekket fra 5-10km løp på 4.11 pr km mens hun på siste mila varierte mellom 4.09 og 4.12.


Halvmaraton vunnet av Frew Zenebe Brkineh, Sandnes IL med 1.09.01 som er hele 4.12 min bak fjorårets bestetid fra flate København halvmaraton og som kanskje skulle tilsi et tillegg på over 8 min på den doble distansen ettersom maraton består av to runder i halvmaraton traséen. Men så mange minutter tillegg for Bergen bakkene blir helt feil å si.


Adele Henriksen vant kvinnenes halvmaraton med 1.18.43 som er 2.43min bak København tiden fra i fjor og hele 4.25 min bak hennes bestetid 1.14.18 også den fra København 2021.

Løpervenninne Oda A. Lundeby og hele Spirit Vannassens løpegruppe gleder seg uansett på Helenas vegne. Vi kunne se det allerede under hennes 1.23.23 løp i vindutsatte Egersund halvmaraton - i praksis et 1.20-1.21 løp - at Helena hadde store ting på gang.


Sent lørdag ettermiddag fikk vi endelig kontakt med Spirits nye maraton helt. Helena kunne fortelle om en begivenhetsrik dag men at det var en bikkjekald fornøyelse hvor det spesielt på 2.runden blåste heftig og hvor hun følte seg nesten ihjel frossen da hun løp mot mål. På vårt spørsmål om høydemeter hadde hun hørt rykter om 600m men at hennes egen klokke viste rundt 550m høydemeter.


Fra årets Egersund halvmaraton ser vi Helena fremst blant tre Spirit jenter Hanne Sande helt bak med en skjult Nina Søndenå foran.


Helena er kjent for å treffe veldig godt på gjennomføring av sine løp, så også i Egersund før hun i dag traff tilnærmet perfekt


Hun kunne glede seg over gavekort fra Sport 1 på bl.a. ON løpesko med samlet verdi på kr 6.000. Vi tilføyet at Zerei og Narve Gilje Nordås nylig har fått kontrakt med ON og at kanskje Helena gjennom seier i Bergen City maraton var i ferd med å posisjonere seg mot samme?

Helenas neste oppgave er Holmenkollstafetten hvor hun er satt opp på 1810m utfor etappen som hun elsker å løpe. Men, etter å ha levert det beste kvinnelige maratonløp på norsk jord så langt i sesongen må lagledelse muligens vurdere å sette henne på en enda mer krevende etappe?

1 019 visninger

Comments


bottom of page