top of page

"Hinnaløpet" Spirit storeslem i 40.utgave av byens løpsklassiker. RESULTATER

Oppdatert: 1. nov. 2020

Roy André Erland og Kristin Vabø fra det helt ukjente til 1.plass på strålende tider.

Ytterligere tre Spirit løpere fullførte Hinnaløpet i tillegg til superherrene og dronning Kristin vi ser avbildet i målområdet

Christina Toogood, SI, Kristin Vabø, Spirit, Marie Kloster, Hinna - løpets eneste NM deltakere Bak fjorårsvinner Eirik Dalva Skaale som løp langt fortere enn i fjor, noen løp enda fortere....

Fem puljer løp lang løype 9,3km hvor 4km ble passert like før toppen av første oppstigning ca. 200m før parkeringsplass Ullandhaug

Start flyttet fra smal asfalt til Idrettsparkens grusbane av hensyn til smittevernbestemmelser men løypelengde i hovedløpet holder nøyaktig samme distanse som tidligere år

Fjorårsvinner Eirik Dalva Skaale raskest blant de 15 startende i første pulje.

De beste i kvinneklassen sendt avsted på 2.start 60 sek bak herreklassens høyest rankede.

Eirik D. Skaale, Roy André Erland og Andy King først opp mot Ullandhaug til 4km passering

Det blåste ganske friskt under løpet men temperaturen ikke verre enn at singlet fungerte ok

Stillingen lik mellom de 3 fremste også i utforbakkene ned fra Ullandhaug

Fire løpere noenlunde samlet inn til Hinna stadion og helt frem til målstreken ble løpsvinner Roy André Erland presset av Andy King

En annen ukjent løper blant de første til passering 4km var Håvard Barkved, såpass ny i Spirit at oransjefargen i siden foreløpig er det nærmeste lagets klubbfarger frem til ny bestilte klær ankommer.

Med kun 30-35m til mål tøff kamp om 3.plassen

Håvard Barkved river seg forbi og tar 3.plass i herreklassen foran fjorårsvinner Eirik D. Skaale.

Det har opp gjennom årene vist seg at tider i Hinnaløpets kuperte 9,3km er tett opptil hver enkelt løpers pers på 10km gateløp eller 10.000m på bane. Rune Eie her mot mål til tid godt nede på 34 tallet

For Skjalg, Sandnes og GTIs toppløpere passet det ikke å løpe Hinnaløpet i år. Dermed tar Spirit løpere de fem første plassene i herreklassens lngløype

Morten fra "Mortenløpene" og Sandnestrener Eric Toogood følger Roger Nevland mot mål til 6.plass i herreklassen. Rogers 34.40 er tre sekunder bedre enn bror Bjøros 34.43 i fjor

Kristin Vabø veldig veldig overraskende mot mål som første dame

Obs. "uoffisiell" vinnertid i kvinneklassen publisert i våre første rapporter lørdag viser seg å være feil. Resultatliste tilgjengelig søndag forteller at korrekt vinnertid er satt til 37.47

GTI trener John Nicolaysen mener han har full kontroll på Odd Einar Tveit dersom løpene er litt lenger enn en 800m. Her hutrende i god vinterjakke etter å ha ventet lenge på at Tveit'n skulle komme seg til mål....

Sprek GTI trener såvidt over 50....

Fremst av jentene på toppen Ullandhaug Christina Toogood

Marie Kloster fra arrangørklubb Hinna Friidrett vant løpet i fjor med tiden 38.44, i år 38.26 og 2.plass bak Kristin Vabøs 37.47.

GTIs Elisabeth Knudsen løp hele 69 sekunder raskere i år enn i fjorårets løp da hun ble nr 2. Likevel "bare" en femteplass bak NM løperne Vabø/Toogood/Kloster samt Heidi Samuelsen som tok 4.plassen med tiden 38.39

Geir Lindtner 11.beste Spiritløper av 13 Spirit'r som løp 9,3km gjennom Sørmarka. Nye klubb medlemmer som skal melde seg på til løp tvinges ikke gå på kurs for å lære Spirit ikke finnes når det står mellom to "helt ukjente" klubbnavn for å få riktig treff. Når Spirit ikke finnes som valg i noen påmeldingssystemer, da gir man opp og velger blank evt navn på bedriften man tilhører.

Spirits nye medlemmer er ukjent med pågående sak om hvorfor det ikke "er lov" å få bruke Spirit friidrett som klubbnavn og at nær samtlige av lagets utøvere med noteringer på bane feilaktig får sine prestasjoner oppdatert på Stavanger IF, en klubb som sluttet med friidrett aktivitet for snart 30 år siden, men som byråkratiet ikke får strøket fra listene.

Derfor er dette en evigvarende sak som hver eneste måned gjennom hele klubbens virke gir diverse utfordringer å få løst

Bjøro Nevland tett fulgt av årets eneste løyperekordholder

Britt Hege Nicolaysen løper Hinnaberget på rett i underkant 6km på 30.34 som vil figurere som løyperekord i kvinneklassens kortløype

Victor Hoff-Hansen, Skjalg - 2020 vinner av "Hinnaberget 5980" første gang arrangert i fjor.