Hinnaløpet: økt deltakelse i Sørmarka kledd i sol, grønt og oransje

Oppdatert: 27. okt. 2019

Magnus Bøen Hope, ny spennende og seriøs unggutt i Spirit Stavanger Friidrettsklubb som elsker å løpe. Idag vinner av Hinnaløpets nyskapning "Hinnaberget 5980"

Under Gjesdals avslutningsstevne på Ålgård løp Magnus 1500 på 4.58.28 og topper dermed årets kretsstatistikk gutter 13år

RESULTATER (sortert i alfabetisk orden, samt de 3 beste i hvert løp):

Rapportering fra hovedløpet skulle helst ha startet med fokus på kvinneklassens vinner Marie Kloster fra arrangørklubb Hinna IL.

Uten tilsendte bilder fra løpere i kvinneklassen vises her Marie tett bak Christina Toogood og Sara Aarseth i Spirit arkivbilde fra "Solnedgangen" en 5km på Solastranden i september

The Beast er et løp av typen vi ser i "Mesternes mester" på NRK. I Skudeneshavn sør Karmøy avvikles dette løpet med flere tusen deltakere og Marie har vunnet løpet seneste 3 år!!!

Lørdag var Marie kun ett fattig sekund bak råsterke Elise Hay Opsahls 38.43 - vinnertid i fjor. Elise som løp nesten ufattelig fort som vinner av "Ryfastløpet" løp Hinnaløpet også i 2016 og fikk da tiden 39.02

Blant mange vinnere i type reale mosjonsløp som Hinnaløpet , mener vi Marie Kloster, Hinna Friidrettsklubb ble årets store utøver. Den som kanskje mest av alle overgikk seg selv. Trekkes halvminuttet fra tiden i Hinnaløpet er man ved sitt reelle nivå på en lettløpt 10km

Referanse: Eirik D. Skaale 34.13 (Hinnaløpet) - 33.45 (Hytteplanmila)

Jørgen Lindanger og Geir Lindtner er begge med i Stavanger Skiklubb men foreløpig uten snø følger de treningene i Spirit Friidrett. 8 Spirit deltakere bidro til at 82 fullførte årets løp

70% av løypa i Hinnaløpet går på turstier gjennom Sørmarka men opp til marka og ned igjen - asfalt. Gledelig også at så mange unge tørr å ta utfordringen å løpe lange mosjonsløp.

Er man under 15 og vil være med i en friidrettsklubb er det liksom ikke anbefalt å bli målt på løp lengre enn 600m. Man skal ikke få gjøre det man naturlig er utrustet for men istedet hva noen eldre menn har bestemt

Men disse anbefalingene kom før Jakob Ingebrigtsen viste vei og påminnet om at afrikanske unge jenter og gutter løper langt nesten fra de har lært å gå....ikke rart mange løper fort der

....osv.....

Tom Erik Halvorsen er norsk VM representasjonsutøver i terreng ultra og en tøffing å løpe fra i motbakker. Lenge holdt han følge med løpsvinner Ørjan Grønnevig i langløypa på 9,3km

Tom Erik Halvorsen i strålende høstform med flere oppsiktsvekkende gode løp seneste tid.

Etter å ha ledet Gjesdalmila løpet gjennom var Tom Erik et øyeblikk nok uoppmerksom til at Skjalgs Simen Bergseth kunne løpe fra til seier. Bergseth har i år levert sin beste sesong med 31.21.25 på 10.000m og 1.07.56 på halvmaraton.

Tom Eriks 3.plass i "Ryfastløpet" er trolig karrierens beste prestasjon like bak Frew Z. Brkineh og Zerei Kbrom Mezngi, NM medaljører på og utenfor bane. Steinkjers Simen Ellingsdalen som tok 20.plass i et meget sterkt felt under terreng NM i Frognerparken, måtte melde pass overfor Tom Erik i Ryfastløpet

Grunnet anleggsarbeid ifm nytt klubbhus ble start og mål justert med rundt 130m. Her slår Ørjan Grønnevig av turboen idet målstreken er ved å passeres. Et stykke bak løyperekorden til Bjørnar Ustad Kristensens men det er normalt i november og desember Ørjan leverer som best. Som i fjor høst da han ble beste norske løper i nordisk mesterskap i terrengløp og med det sikret seg plass på EM laget

Det skilte 18 sek i mål mellom to tidligere treningskamerater. Ørjan startet løping for eksakt 10 år tilbake i tid, dvs rundt 8-10 år senere enn jevnaldrende Henrik Ingebrigtsen. Ørjan løp sammen med Tom Erik og Ragnar Stølsmark sine første 1000 metere i Stavanger Idrettshall

Relativt streng beskjed om å ikke løpe fortere enn 3.30. Det ble også i denne treningsgruppa slik at man helst løp fortere enn treners anbefalinger. Men noe var nok antagelig riktig. Ørjan forbedret halvmaraton pers (som fotballspiller) fra 1.21 til 1.12 da han på Sola i 2010 tok sitt første suverene NM gull

Ørjan har slitt noe med å finne sin sedvanlig gode høstform. Mulig dagens tøffe duell med Tom Erik hjalp litt på i så måte

Det var idylliske løpsforhold gjennom Sørmarka idag. Arrangør Hinna Friidrett hadde merket løypa helt vanvittig bra og vi ble overrasket over hvor mange hyggelige løypevakter klubben i tillegg hadde utplassert i uoversiktlige veikryss

Eirik Dalva Skaale vant løpet i fjor med tiden 35.05. Når byens eneste nordiske terrengmester Ørjan Grønnevig (2016) for første gang deltok i Sørmarka og Tom Erik VM løper i terrengultra krydret deltakerlista ble en 3.plass som en ny seier blant gode mosjonsløpere

Eirik løp forrige helg Hytteplanmila hvor en langsiktig målsetting ble nådd med 33.45 på 10 km gateløp. Eiriks PB fra Sørmarka rundt 34.38 ble oppnådd i 2017. Nå ble også denne pers tatt med god margin. Med 34.13 hele 25 sekunder foran sterke Simon Bø Sande fra Sandnes IL på 4.plass

Steven Acarragui, Spirit (36.49) og Bjørn Ingvar Kydland, GTI (36.13) i tøff duell. Like bak sees enda en ung sterk løper som satser ski Vetle Svanes Strand. Vetle på skole i Sirdal skigymnas og løp de seige tøffe 9,3km på 37.59

Simon Bø Sande, Sandnes IL og Håvard Andersen H. Bråthen, Spirit i duell om 4.plass i lang løype mens parhestene Kydland/Acarregui utkjemper neste duell bak.

Når man ikke helt treffer med toppformen, er en medalje for å ha deltatt 5 ganger gjevt nok

Arrangør Hinna Friidrett frister med fine plaketter ved mange års deltakelse. Jo flere år jo finere premiering. Sigurd B. Groven (tid 1.40) og Tore Olafsen (tid 50.40) henger fortsatt med blant deltakere med imponerende rundt 30 års deltakelse i Hinnaløpet

Blant samlere antall gjennomførte løp i hovedløypa (9,3km) deltok 3 av løpets store profiler også i år. Her antall løp inklusiv 2019

- Tore Olafsen, Frisinn - 31 ganger

- Asbjørn Idsø, DNB - 27 ganger

- Sigurd B. Groven - 26 ganger

Kun 13 dager etter at Marius Holgersen løp inn til ny maraton PB i Chicago (2.50.33) sjanset han på å løpe ny konkurranse. 37.44 en ok tid men neppe representativ for hva en restituert kropp kunne ha levert

Magnus Bøen Hope bak vinner av den 5,98 km lange kortløypa med tiden 23.38

Heldigvis mest nedover siste del av løpet. Er redd det ikke ble negativ splitt lell....