top of page

Lav intensitet gav dbl. seier, heder, ære, clementiner & after eight i juleavslutning


Elias, ny kontinuitetsbærer i ungdomsgruppa, full kontroll, pallplass i 800m test innendørsFem av u/15 gruppas sju faste på trening avbildet under Høstlekene 26.september.


Når trener for Spirits innendørs treningsgrupper inviterte til jule tentamen mhp kunnskap om egen riktig treningsfart eventuelt konkurranse fart var det gruppenes mest rutinerte som tok kaka da pallplass vinnere fikk tildelt treners heder og ære på arenaen og i dag hjemmesidenStoppeklokke og laktat måling er styringsverktøy ofte benyttet på trening. På 800m testløp torsdag ble treners gjentagende anmodning om å løpe på følelse en sentral del av testen.


Magnus th. har vært med i Sandneshallen fra høsten 2018. Når han løper sine kort intervaller ser man umiddelbart hvorfor seriøsitet i egentreningen har ledet til at Magnus er fullstendig uberørt gjennom intervall økta fra første til siste drag.


Før testløpet ble de 7 startende alle bedt om å gjette egen sluttid på en 800. Den med minst avvik til eget tips, ble vinner av 1,5kg clementiner - på en tid vi i år definerte som "idealtid"


Lucas tv. var kun 0,1 sek fra pallplass, Magnus ble nr 2 fordi han løp litt for fort ift eget tipsNær samtlige løp 800m fortere enn tiden de forsøkte å treffe på. Denne gang uten klokke og sekundering ved passeringer underveis. Dennis Ravndal tippet først at hans 800 skulle gå på 3.05, men ble litt nervøs og fikk rettet til 3.06. Tiden ble 3.04.2. Dennis årets vinner, juleposen med nok Clementiner til alle på hjemturen tilbake til Tau city

Inklusiv reisetid til og fra arena, tar torsdagstreningen 3 timer for Zerei. "Det gjør ingenting" sier Zerei enten regn og blåst krydrer hans vel 7 km oppvarming fra Tananger til Madlabanen eller drill, stigningsløp og intervaller gjennomføres på torsdagstreningen innendørs


Med max antall 10 stk tillatt til innendørstrening når man er over 20 år, passet det perfekt at det denne gang var 9 stk +trener som ønsket å komme på årets siste fellestrening innendørs.


Etter 35min oppvarming/drill skulle en standard 8x400 intervall først gjennomføres, deretter

frem med papir og blyant for å signere seg inn i forsøk på årets 800 klubbmester på idealtid.

Rundt halvparten tippet en sluttid sub 2.20 på samme 800m som ungdomsgruppa sjekket ut tidligere på dagen.


"Idealtid" - 1.premie mer clementiner og en symbolsk "After Eight"Hans Petter Aakre viste seg være en taktisk slu rev. Han kikket i kortene før start, oppdaget at tre løpere hadde satt opp samme idealtid målsetting til 2.10.00. Selvfølgelig fikk han selskap tett i rygg av nettopp disse.


Med en 200m avslutningsrunde på 25 tallet fra tidligere treninger hadde han egentlig full kontroll. Med 28.5 på sisterunden ble sluttiden 2.10.9 dvs 0,9 sek avvik. Leif Johannes og Steven tok neste "pallplasser" med hhv 1,3 og 1,6 sek avvik på egentippet sluttidFOTO: Geir Eikeskog


Om vi lærte noe av årets sesong og årets jule tentamen?


At fellestreningens lavintensitet løpere vant begge testløpene på 800m torsdag


At intervall trening er oppskrytt og ikke er hemmeligheten bak å kunne løpe fort. Fordi 80-90% av alle som trener løper intervaller for fort.


At når vi ved årets slutt arrangerte juletentamen, skjedde helt pussige ting. Ikke for trenere men for mellomgode løpere. (hvis vi tøyer strikken eller temaet langt kan vi muligens være med på at noen var passe dårlige til å tippe)


At dem som ligger på riktig intensitetsnivå er de samme som tok seks pallplasser på 800 test


- Ikke til å tro men den løper (Hans Petter) med klart sterkest pers på 800m - 2.05.62 - var den samme som på 8x400 økt før testløpet, lå helt bakerst på alle sine 8 stk 400m drag.


- vi har sagt det uttallige ganger og vi gjentar så gjerne. Vinner man treningen så vinner man hvert fall ikke konkurransenFOTO: Geir Eikeskog


Vi har ellers gledet oss over at Europas 4.beste 10.000m løper Zerei K. Mezngi gleder seg til å få hjelpe klubbens helt unge utøvere med inspirasjon og spennende varierte drilløvelser


Zerei har perset på samtlige distanser han har løpt i år, inklusiv en 800m på trening i april. Uten fartsholder dro han gjennom på 1.55.50.


Etter å ha løpt den nest beste 10.000m gjennom alle tider i et NM og etter han fikk samme 2020 modell skotøy som sine konkurrenter, løp han Norgesløpets 10km solo på 28.10 og vant senere suverent Hytteplanmila med nordens sterkeste gateløp felt på plass124 visninger

Comentarios


bottom of page