NM terreng: jr NM gullet glapp men oppløftende av Spirits unge lag individuelt og i stafetten

Emil (16), Vetle og Johannes (begge 19) samt NM debutant Sebastian (20) løp inn til hhv 12. og 15.plass i klasse menn senior under NM terrengstafett i Trondheim søndag

Mellom seg hadde Spirit ungdommene Skjalgs 1.lag på 13.plass og Tjalves 1.lag på 14.plass.

Meget sterk NM sølv til Haugesund IL i dagens terrengstafett kvinner senior hvor Kristine L Dommersnes og Vilde Våge Henriksen løp stafettens 6x1km

Mens disse linjer skrives har guttene nettopp tatt seg en velfortjent dusj på hotellet før en meget stolt trener Albert Mosdal tar med seg guttene til et godt måltid i solfylte Trondheim sentrum før hjemreise senere i kveld

RESULTATER (se vår kommentar nedenfor ang feil i lista for herrestafetten)

(Mesterskapets hjemmeside inkl resultater for begge dagers øvelser)

Fra venstre Vetle Farbu Solbakken, Johannes Dalland, Sebastian van der Veen og gruppas 16 åring Emil Harestad.

Ettersom NM reglementet tillater innsending av lag frem til de individuelle konkurransene er unnagjort ble det meget hektisk for arrangør Strindheim å få alle navn og lag kombinasjoner riktig på plass innen løpsstart søndag kl 12 og kl 1230 hhv kvinner og menn.

Dette gjør at det er feil mix i det som trolig vil bli stående som offisiell resultatliste hvor da Spirits 2.lag vises på 12.plass mens de to som løp fortest og som slo IL Skjalg på oppløpet - Sebastian van der Veen og Johannes Dalland - er de faktiske eierne av tiden 18.00. Og da vil vårt reelle 2.lag måtte beholde tiden 18.46 på 15.plass

Etter at ordningen med kretslag falt bort siste gang i 2014 hvor deltakelse knapt holdt til å få delt ut lagpremier i alle tre medaljevalører, tok oppslutningen om terrengstafettene helt av da man fra 2015 inviterte til klubbstafetter. Også etappe lengder ble endret fra 2-4-2km til at to løpere pr lag skulle løpe 6x1km. Superkjekt. Et tyvetalls lag deltok i herreklassen også i år.

21 påmeldte i klasse menn senior første år med nyordning i 2015. Meget oppsiktsvekkende tok Spirit NM bronse bak Steinkjer og Gular med superduoen Håvard L Øglænd og Ørjan Grønnevig. Vi takket Haugesund IL som kom med endringsforslaget til Friidrettstinget

Vi tør ellers tilføye at vi sjekket raskt gjennom tidligere bestetider for deltakere på det lag som kom nærmest Spirit og Skjalg på hhv 12. og 13.plass.

Stadsbygd somn endte på 11.plass to sekunder foran Spirit satte i likhet med de fleste også øvrige lag sin antatt nestbeste løper på 1.etappe. Her løp Ørjan Kjeldsli med 8.13.79 (3000), 14.16.77 (5000m) og 29.21.95 (10.000m). På ankeretappen satte Stadsbygd opp 16 år gamle Sondre Svarholt som tok NM bronse på 2km med 6.17.7 og som i fjor løp 800 på 2.00.27 og som i år har 4.17.39 på 1500m innendørs. Disse to størrelser var de to Spirit og Skjalgs unge løpere kjempet med helt til mållinjen

NM 1.DAG - INDIVIDUELLE LØP - PUBLISERT TIDLIG SØNDAG MORGEN

Emil Harestad (16 med solbriller) er i fin utvikling. 24,4 sek bak sølvvinner Nahom T. Tewelde. I september løp Tewelde 2000m i UM på 5.33.07. I NM kortløype på samme distanse 2km er differansen til landets beste 16 åringer kuttet med nær 13 sek idet diff mellom samme løpere i fjor var på hele 36,74 sek på samme distanse.

Med tiden 6.33.9 på 2km endte Emil på en oppløftende 4.plass 7,1 sek bedre enn sølvvinner kvinner senior Sigrid Jervell Våg i samme løype. Jervell Våg løp i fjor 1500 på 4.17.16 og 5000 på 15.57.53. For vel 1 måned siden løp Emil Hoka Solastranden 5km på 16.42.

Torsdag til uka er det klart for Ålgårdstafetten hvor Emil skal løpe 1.etappe 1000m, vi venter ellers spent på Emils sesongstart på bane hvor han i fjor 15 år gammel løp 800 på 2.08 tallet

Vetle Farbu Solbakken tv. har seneste to uker før NM grunnet sykdom ikke kunnet trene for fullt men løp forsiktig gjennom halvt program 1000 metere på tirsdagstreningen. Lagleder og trener Albert Mosdal hadde dermed ingen forventninger for hans del mhp NM start. Fint likevel at alle fire fikk mulighet å reise sammen til NM som planlagt

Nikolai Gundersen fra Skjalg samt Vetle Farbu Solbakken og Johannes Dalland bakerst fyller alle 19 år i år og løp således i NM klasse menn junior og 2km. Nikolai fra Skjalg er også i fin fremgang og topper årets 3000m innendørsstatistikk menn junior med tiden 8.34.33.

Johannes Dalland bak har også vist solid form og uten respekt for noen øvrige startende i klassen gikk han til verket med ett mål for øyet - NM gull. Satsingen på å vinne har vi sansen for, likevel få hundre meter før mål stivnet han, tre løpere toget på bakfra. Med tiden 6.10.3 var han 1,5 sek fra sølv og 0,9 sek fra bronse. Bronsevinner Tord Ulset har såpass sterke tider som 8.25.63 på 3000m og 14.28.51 på 5000m fra fjorårssesongen, man ser at nivået man her konkurrerer med er høyt

Skjalgs Nikolai Gundersen endte på 5.plass 11,4 sek bak Johannes Dalland og tiden 6.21.7 mens Spirits Vetle Farbu Solbakken ble nr 6 med tiden 6.24.2 dvs. 2,5 sek bak Skjalgs beste jr

Sebastian van der Veen startnummer 97 på vårt arkivbilde startet med friidrett i fjor, fyller 20 i år og således førstereisgutt på seniornivå i NM sammenheng.

Greier man en topp 10 plassering i et norsk senior mesterskap er man samtidig på bra habilt europeisk nivå. 10.000m feltet nylig på Bislett med en rekke løpere på 28 tallet er en av flere bekreftelser på at distanseløping i norsk friidrett er så mye mer enn worldclass løpere i team Ingebrigtsen

Ut fra omstendighetene er vi godt fornøyd med Sebastians 9.50.6 på 3km. En 25.plass. Erik Tangen Gundersen fra Skjalg med 14.37.28 på 5000m i fjor og såvidt sub 30 min på 10.000m ble nr 18 med tiden 9.27.3.

Dermed blir det bare å jobbe hardt på videre og vi ser alle frem mot sesongstart på bane, men først skal det søndag løpes terrengstafetter for lag. Vi er med her også