top of page

Unge velger friidrett når prestasjonspress legges bort


Vetle Svanes Strand (16) blant årets unge debutanter i Holmenkollstafetten. 10 jenter og gutter mellom 16-19 år løp Holmenkollstafetten for Spirit i 2016-2017.


Er man flink pliktoppfyllende i idrett er man det samme på skolen. Avsluttende eksamen rundt Oslo reisen bidrar til stafett forfall. Blant de kjedelige like før avreise Finn Christian Skimmeland, i fjor eliteklassens beste etappetid på 12.etappe og tidligere UM sølvvinner Maria Wiig.


Spirit stiller likevel med 4 slagkraftige lag i Oslo. Siste felles før avreise idag torsdag 1840


HOLMENKOLLSTAFETTEN er en utmerket arena for at ikke bare friidretten men idrett generelt skal måtte miste flotte unge til uønsket alternativ fritidsaktivitet.


Vi som er foreldre har nok mye av skylda. At vi i altfor stor grad bidrar til opphausing av våre håpefulle i tidlig fase av ungdomstiden. Ved å legge lista litt lavere har Spirit erfart at unge friidrettshelter gjenopptar sitt førstevalg idrett etter utdanning og etablering, og faktisk bare fortsetter å løpe...


I så måte er Spirits prioritering - i den grad en liten friidrettsklubb har midler å vektlegge Holmenkollstafettens betydning som miljøskaper / brobygger unge og voksne.  


Vi har mye mer stafett stoff utover dagen torsdag og de aller siste nyheter får man ved å stille på siste fellestrening før avreise torsdag i Sandneshallen. De første ivrige kommer v/ 18.30 tiden for "garderobepraten"

90 visninger

Comments


bottom of page