top of page

Zerei m/overbevisende 10km formsjekk - er tilbake på 27 nivå etter covid

Zerei Mezngis prestasjon under Varhaugmilås kontrollmålte 10km lørdag, er et løp på høyt internasjonalt nivå.

RESULTATLISTE - se nederst i saken

Det vil glede selvfølgelig mest Zerei selv men også det øvrige friidretts Norge at vi idag fikk bekreftelsen på at Zerei likevel vil være en medaljekandidat under årets friidretts EM i august

Noen sammenligninger nedenfor forklarer hvorfor Zereis 29.12 er et løp på høyt 27 tallet og at Zerei med ytterlige vel to måneders forberedelser vil kunne følge hvem som helst av det beste Europa har å oppdrive på en 10.000m. Løpet på Varhaug er noe av det bedre Zerei har levert

Formsterke Christina Toogood med 16.46 som årsbeste på 5km fikk fin pace fra start og vant idag på 17.33. Dobbelt distanse gir et avvik på 1,34 min sammenlignet forrige løp

Alf Ante Idland Tornensis dro første 5km runden som tredjemann bak Zerei og Frew Brkineh i herrenes 10km. Alf Ante meldte oss en ukes tid før start at han kjente godformen var tilbake og ønsket prøve seg i Varhaugmilå.

Rundt hjørnet på toppen av den godt besøkte gågata i Varhaug sentrum tok Marius Skeide Ruth over drajobben med Undheims Ola Tjensvoll som løpets 5.mann

I mål måtte begge fartsholdere betale drøyt for å løpe i front i vind styrke 7 m/sek. Begge måtte melde pass da det kom til spurt og Undheims Ola Tjensvoll ble nr 3 med tiden 33.30

Tjensvolls tid er 1.19 bak hans 10km bestetid i fjor. Marius har ingen 10km notering fra i fjor men Alf Ante Idland Tornensis som endte som nr 5 i mål på 33.58 løp i fjor på 32.11 i en rask "10 for Grete" løype i Oslo. Differansen er 1,47 sek

Kvinnenes 10km vunnet av Skjalgs Marie Kloster med tiden 39.07. Liggende lenge alene fikk også Marie føling med vind underveis, noe løpere som er tett i felt merker langt mindre.

Marie løp 10km i mars i år på 37.21 i den kontrollmålte Egersundmila. Differansen er 1,46 min

Sara Aarseth er i ferd med å finne tilbake til godformen hun oppviste i 2018 sesongen. I fjor løp hun 10km på Sola på 37.58, idag på Varhaug ble tiden 39.30, kun 23 sek bak vinnertiden til Marie Kloster. Differansen for Sara ble 1.32 min og hun endte på 3.plass bak Anne Jorunn Hodne som denne gang valgte en annen løpsgjennomføring. Raskest av alle i kvinneklassen på den siste 5km sløyfa var hun kun sekundet bak Marie Kloster i mål

Elisabeth Knudsen fra GTI er blant kretsens flinkeste å konkurrere og var så klart med også i Varhaugmilå. Elisabeth er enten på pallplass eller like bak i kvinneklassen når hun stiller. Idag ble tiden 41.32, bestetid i fjor i kontrollmålt løype 39.54. Differansen er 1.38 min.

Vi var først blant herværende pressefolk som intervjuet Zerei like etter målpassering. Han sa at løpet ble bra men at han noen steder ble møtt med folk i veien at han faktisk måtte stanse helt opp for å unngå kollisjon underveis i løpet. Vi tror covid sykdommen som i noen løp har satt ham tilbake, nå forhåpentligvis er ute av systemet og at det igjen er tid for å se fremover mot de større internasjonale stevner