top of page

"Å, å, åh d går likar no" 15-16.mai likevel KM i friidrett...på Sandnes stadion



Interessen for friidrett har vel neppe noen gang vært større. Ventelister i klubbene for unge som ønsker å starte, mosjonsløp utsolgt for startnummer og +/- 400 deltakere ventes til det første Coop-Jærcup innendørsstevne torsdag 16.januar


Mer om stevne tilbud nederst i saken....

FOTO: Arrangør promotion foto (NM i friidrett 2017)


Dersom dyktige stevnearrangører i Sandnes IL nå får samme hjelp som før til stevneavvikling og aktive / trenere viser godvilje til å delta, kan KM bli et toppstevne, en ny opptur!

Haugesund IL leverte i juni 2018 et perfekt gjennomført KM på sitt nye flotte friidrettsstadion


Nå har kretsformann Tor Eiane sammen med primus motor Geir Eikeskog i Sandnes IL tatt et nytt initiativ. En 2-dagers friidrettsfest på Sandnes stadion 15-16.mai. Det er bare å glede seg


Datoene synes å være perfekt. Dette kan bli en virkelig opptur for friidretten i Rogaland



For at et KM skal bli vellykket hviler et stort ansvar på lagenes trenere. Man kan sikkert skylde på at lokale stevnearrangører er dårligst i Norden på stevneplanlegging. Nå har vi imidlertid kommet litt lengre. Forhåpentligvis?


Forutsigbarhet


En av de viktigste forutsetninger kan være løst, man har flyttet KM til en måned med lite eller ingen konkurranse utenfor egen krets.


Det er mulig å gjøre en prioritering, inkludere KM i halvårig stevneplan. Mens alle stevner har minst 3 sprintøvelser inkl hekk, er det knapt én langdistanse øvelse. Vi tror det vil settes opp både ett og to langdistanseløp i KM, men det forutsetter at aktive stiller opp!


Å delta i langdistanseløp er ikke noe man gjør hver uke, medmindre man er mosjonist med i overkant 2000 mosjonsløp rundt om å velge mellom hvert år


Distanse helt pyton å løpe uten tette gode felt. Aktive har nå mulighet å selv finne ut hvorfor man har valgt å løpe langt, om hensikten med å trene - ved å stille opp.


Eller om arrangører bare skal stryke distanser over 800m i et stevneprogram?


KM kan bli et verdig stevne men fortsatt store utfordringer. Vi skal ikke måtte vente til 1-2 dgr før stevnestart før vi får presentert tidsskjema. Det er helt unødvendig, og avgjørende for de mange tvilende om dette er noe jeg ønsker å bruke tiden til.


Noe så tåpelig som å vente og se er uakseptabelt. Det ER mulig å planlegge detaljert. Det vil ikke bli revulosjonerende økning, mønster deltakelse friidrett på bane er tilnærmet lik i vår krets siste 20 år og vil bli lik de 20 neste...Og arrangører flest har speakertjeneste hvor det er mulig å informere "grunnet gledelig stor påmelding, er øvelse x 10-15min forsinket".


Det er ikke verre enn det.


Etteranmelding etter påmeldingsfrist kr 200 ekstra pr start fremgår av stevneinnbydelse.


Om arrangører fortsetter velge "copy paste" prinsippet og nekter å vise endringsdyktighet vil alt bli som før, og man står på stedet hvil. KM nedprioriteres, utøvere velger stevner hvor man vet hvilken distanse man skal løpe, og ca. tid når øvelsen avvikles




Neste større lokale massemønstring er Solastranden halvmaraton og 10km lørdag 11.januar. Prognosene for deltakelse er storveis. Med 200 flere påmeldt til samme tid i år som i fjor kan løpet være utsolgt allerede i november måned. Tak er satt til 1000 deltakere. Det vil ikke bli åpnet for utvidet deltakelse, heller ikke for etternølere i egen klubb.



SØRVESTMESTERSKAP FRIIDRETT INNENDØRS 11-12.JANUAR

Ettersom klubben er helt avhengig av all mulig dugnadshjelp til stevneavvikling Solastranden vil første stevnedato ikke bli prioritert. Ikke for unge, ikke for voksne.


Stevnet som avvikles i storstua Sandneshallen har følgende tilbud på 2.dag søndag 12.januar og er åpent for konkurranse klasser fra 11 år og oppover


- 60m hekk

- 200m

- 800m


COOP JÆRCUP 1 - SANDNESHALLEN, TORSDAG 16.JANUAR. PÅMELDINGSFRIST 12.1. Ingen etteranmelding grunnet stor deltakelse


Fra kl 17-19 avvikles hopp, kast og løp i årsklasser 11-14år. Løpsøvelser er 60, 200 og 600m

Fra kl 19-21 fortsetter stevnet med øvelser fra 15 år. Løpsøvelser er 60, 200 og 1500m.



KM INNENDØRS SØNDAG 26.JANUAR, SANDNESHALLEN - FRA KL 1100

11-14 år - 60, 60hekk, 200 og 600

fra 15 år - 60, 60hekk, 200, 400, 800



HIL INNENDØRSSTEVNE - DEEPOCEAN ARENA, HAUGESUND - ONSDAG 19.FEBRUAR

Øvelser ukjent men åpent for konkurranseklasser fra 13 år og oppover



COOP JÆRCUP 2 - SANDNESHALLEN TORSDAG 20.FEBRUAR

11-12 år - sprint / tekniske øvelser og 600m som lengste distanse

13-14 år - sprint / tekniske øvelser og 1500m som lengste distanse

fra 15 år - sprint / tekniske øvelser samt 800 og 3000m som mellom- og langdistanseøvelser


72 visninger
bottom of page