Sandnes Ultra Trail 19-21.april - utsolgt på 100 miles og 43km - ledige plasser på 50 miles og 10km

Sandnes backyard 50 miles innledet terreng ultra sesongen sist lørdag. 101 startende løp en tøff 6,7km rundløype x 12 med start hver time fra Bråsteinhytta. Deltakere ses her i avslappet positur lyttende til informasjon fra løpsledelsen

Danske Anders Jensen initiativtaker til de første årene av Sandnes halvmaraton fra Bogafjell, har vært inititativtaker også til det første Sandnes Backyard med assistanse fra løpergruppen Dale Fjelløpere.

Det ble servert lapskaus etter 6 av løpets 12 runder og som backyard konseptets hør og bør ble løpsvinnere den som løp siste runde raskest.

Maratonløper Oddveig Odland fra Varhaug best i kvinneklassen med totaltid 7:11:58

Fjelløpsspesialist fra Bryne og Spirit friidrett Preben Aase beste herreløper med 6:06:54

Her følger resultatliste samt arrangørs info om idéen bak løpet:

"Backyard konseptet går ut på å løpe en runde på 6,7 km. eller 4,167 miles hver time. Sandnes Backyard er ment som et sosialt lavterskel løp, og det er helt opp til den enkelt om de vil løpe 1, 2 eller alle 12 runder og dermed ende på 50 miles eller 80 km.

Hver runde begynder hver hele time, og det gjelder derfor om å finne den rette strategi. Jo raskere du løper jo lengre pause får du imellem rundene. Imellom rundene fungere HV-huset som pauserom. Her kan du få varmen og diskutere slagets gang med de andre deltakere."